A rajongók álma vált valóra, mikor a tavalyi D23 Expón maga Ewan McGregor jelentette be, hogy az általa megformált jedi mester története egy minisorozat formájában terjeszkedik tovább. Bár a bejelentés adhatott okot az örömre, túl nagy meglepetést nem okozott, hisz régóta rebesgették a karakter visszatérését. Később McGregor is megerősítette, hogy valóban évek óta lehetett tudni, hogy újra magára ölti a jedi köpenyét, csupán az volt a kérdés, hogy ezt egy sorozatban vagy egy spin-off mozifilmben teszi.

pletyka-hayden-christensen-obi-wan.jpg

Nem sokkal a bejelentést követően mozgolódni kezdtek a miniszéria háza táján, ám a projekt végül jóval a COVID–19 elterjedése előtt pihenőpályára kényszerült, amiért a Lucasfilm nem volt elégedett Hossein Amini forgatókönyvével. A produkció azóta új írót kapott annak a Joby Haroldnak a személyében, aki jelenleg egy Transformers-projekten is munkálkodik, a legújabb pletykák szerint pedig Harold ezúttal egy érdekes ötlettel is előrukkolt.

Az író valamilyen úton-módon behozná a sorozatba Anakin Skywalkert is, akit természetesen Hayden Christensen alakítana. Ezt tovább fokozza, hogy nemrégiben az is felröppent, hogy Christensen és a Disney újból tárgyalnak egy esetleges szerepről, azonban hivatalosan sem az előbbit, sem pedig az utóbbit nem erősítették meg. Mindez már csak azért is érdekes, mert ugyan az Obi-Wan széria történetéről eddig csak annyit tudni, hogy eseménye a Solo: Egy Star Wars-történet cselekményével párhuzamosan zajlik (azaz nyolc évvel a 66-os parancsot követően és tizenegy évvel az Egy új remény előtt), a Kiválasztott viszont ekkor már rég robottestbe zárva tengeti mindennapjait. Könnyen előfordulhat, hogy csak egy kisebb cameóról van szó, ugyanakkor azt sem lehet teljesen kizárni, hogy a Disney komolyabb szerepet szánna Anakinnak.

Arra, hogy valóban szó van-e ilyesmiről, valószínűleg az augusztus végére tervezett Star Wars Celebration keretei közt fog fény derülni, mindenesetre mi kíváncsian várjuk a részleteket.