Havi rovatunkban azokat a Google Play áruházban megtalálható játékokat szedjük össze, amik ár/érték arányban kiemelkedőt, vagy éppen különleges élményt nyújtanak. Fontos szempont volt a válogatásban, hogy az ajánlóban szereplő címek friss megjelenések legyenek. Lássuk!

Titan Quest

A 10 éves hack ’n’ slash is megkapta a maga Android adaptációját, így ezt a közel hatvan órás kalandot most már okostelefonokon is lehet élvezni. A DotEmu kifejezetten a mobilok képernyőjéhez igazította a Titan Quest irányítását. Az élmény megéri a 2500 forintot, amit kérnek érte, de ennek fejében az ember egy teljes értékű játékot kap, melyben nincsenek alkalmazáson belüli vásárlások, vagy reklámok. Android Lollipoptól felfelé lehet használni, a Titan Quest mérete pedig 1,3 giga, így kell a türelem a letöltés ideje alatt. A mobilokra fejlesztett verzió mindent tartalmaz, amit az eredeti játék is, és az értékelések szerint igen jól sikerült: a Titan Quest 4,5 pontot kapott a Google Play áruházban, 63 negatív véleménnyel szemben 1078 pozitív áll, így mindenkinek ajánlott ez a játék. Csak legyen elég időd, hogy végigjátszd.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Final Fantasy 7

E havi ajánlónkba még egy klasszikus bekerült, ez pedig a Final Fantasy 7, a legendás sorozat legjobb, legnevesebb része. Az 1997-ben PlayStationre megjelent játék azonnali kereskedelmi és kritikai siker lett, számos díjat begyűjtött. Júliusban, Androidra is megérkezett a cím, ami a PC-s porton alapul, nem lett belőle sem elvéve, sem hozzáadva. A program, ahogy eddig megszokhattuk, drágán, 5000 forintért került be a Google Play áruházba. A Final Fantasy 7 elképesztő tárhelyet kér, több, mint négy gigát tölt le, ugyanakkor csak olyan telefonnal lehet futtatni, ami legalább 2 GB RAM-mal rendelkezik. A port sajnos még nem tökéletes (ahogy az eddig kiadott FF játékok sem voltak azok a megjelenéskor), de a visszajelzések alapján a Square Enix folyamatosan dolgozik a javításokon. A kiadó azonban a termék adatlapján felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki ellenőrizze le a kompatibilitást, mielőtt a vásárlás megtörténne. 

Dog Mendonca & Pizzaboy

Harmadik címünk egy kalandjáték, a Dark Horse képregények stílusában. A Dog Mendonca Lisszabonban, Portugáliában játszódik és egy természetfeletti kalandot mesél el, igen egyedi és őrült karakterekkel. A program alkotói azok, akik az eredeti képregényt is rajzolták és írták, így az autentikussággal sincs probléma. A Dog Mendoca az ehavi felhozatal legolcsóbb címe, hiszen 1600 forintba kerül. A játék teljesen friss, eddig csak körülbelül 500-an töltötték le, 477 MB-ot nyom, de az értékelése 4,6 ponton áll, ami nem rossz eredmény.

dog-mendonca.jpg

Danse: Deadly Deception

Egy újabb HOPA-t, vagyis Hidden Object Puzzle Adventure-t ajánlok most nektek, természetesen a Big Fish Games-től. Ahogy a címből sejteni lehet, ebben a játékban egy halott balerina titkára kell fényt deríteni, természetesen a műfaj keretei között. Többezer objektumot kell megtalálni, rejtvényeket, minijátékokat megfejteni. Aki már játszott ilyen címmel, tudja, mit kínál a Nagy Hal alkotása: aprólékos munkát, felfedezést, hiszen nem minden az, aminek látszik. A Danse: Deadly Deception 500 MB, 1800 forint, és csak ezt kell kifizetni, nincsenek alkalmazáson belüli vásárlások.