• Egy youtuber negatív kiritkát töltött fel a YouTube-ra az Anthemről
  • Miközben az EA Game Changers programnak a tagja
  • Az EA nem részletezett szabályok megszegése miatt levetette a vízjelét a videóról
  • A youtuber állítja, hogy nem szabadott volna semmi negatívumot mondani az Anthemről
  • A program egy másik résztvevőjének ilyen tapasztalata még nem volt

Az EA Game Changers programjának a lényege az, hogy ismertebb youtuberek tartalmakat (végigjátszásokat, előzeteseket, stb.) gyártanak a kiadó játékaihoz, cserébe ezért pénzt kapnak. E program tagja Gggmanslives is, aki pár napja – sok más tesztelőhöz hasonlóan – negatív hangvételű videokritikát osztott meg az Anthemről.

Nem sokkal később az EA megkereste azzal, hogy vegye le a videóját, és csak úgy teheti vissza, ha elvégez egy apró módosítást: leveszi az EA vízjelét, ami jelzi, hogy a videó a Game Changers része. Gggmanslives így is tett, a videó most újra elérhető, de már a vízjel nélkül. Természetesen az esetet Twitteren is megosztotta:

„Alapvetően nem szabad semmi negatívat megosztanom, ha használom a vízjelet, mert az azt jelenti, hogy az EA megosztja a Game Changers hálózaton, vagy valami ilyesmi. Nem igazán tudom, ez az egész mit jelent. Csupán annyit mondtak, hogy vegyem le, mert szerződésszegést követtem el, vagy valami ilyesmi” - írta. Amikor a VG247 rákérdezett, hogy kapott-e pénzt az EA-től, a válasz egyértelmű igen volt.

Az ügyben természetesen maga az EA is megszólalt. A szóvivő elmondta, hogy a Game Changers program nem fizetett kritikák készítésére van, ebben nem hisznek. Ugyanakkor Gggmanslives videója megszegett bizonyos feltöltési szabályokat, amiket viszont szigorúan betartatnak, és csupán annyit kértek, hogy eme szabályoknak megfelelően módosítsa a videót vagy távolítsa el a vízjelet. Magának a tartalomnak a megváltoztatását egyáltalán nem kérték, és Gggmanslives nem került feketelistára sem. Arra viszont nem tért ki részletesen, hogy Gggmanslives milyen feltöltési szabályokat sértett meg.

A Game Changers program egy másik résztvevője is hozzáfűzte a magáét, amikor a VG247 megkereste, és ő elmondta, hogy a program célja inkább a lefedettség elérése, nem a kritikák befolyásolása. Neki pedig eddig nem volt ilyen gondja, őszintén megszólalhatott az EA játékaival kapcsolatban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!