• Az Anthem jövőre jelenik meg
  • Ez a válasza az EA-nak a Destiny-re
  • Tíz évig terveznek a játékkal

Az Anthemet az EA Play-en láthattuk először, de akkor épp csak megvillantotta a kiadó. Az első játékmenet-videóval csak a Microsoft konferenciáján találkozhattunk. A látvány lenyűgöző volt, a játékmenet… Nos, az inkább egy szokványos TPS-nek felelt meg, nem mutatott igazán újat mondjuk a Mass Effect: Andromedához képest. Persze ez most még, hogy alig láttunk valamit, sokat nem jelent.

Az EA és a Bioware viszont nagyon bízhat a programban, mert Patrick Söderlund elárulta Major Nelson xboxos műsorában, hogy a fejlesztők már négy éve dolgoznak az Anthemen, az EA részéről pedig a 2018-as megjelenés egy tízéves utazás kezdete lesz. Vagyis legalább ennyi ideig akarják támogatni az Anthemet.

Ha ez ismerősen hangzik, az nem a véletlen műve, alig két évvel ezelőtt a Bungie vezető mérnöke, Luke Timmins ugyanúgy egy tízéves tervvel állt a nagyérdemű elé az első Destiny-vel kapcsolatban, ami most, így az ősszel érkező Destiny 2 árnyékában megmosolyogtató. Bár ki tudja, lehet abban a tervben szerepelt a folytatás, és az EA tervei között is ott lapul már az Anthem 2, de talán már a harmadik rész is.