Az elmúlt hónap sem bővelkedett az AAA kategóriás játékokban, de még így is lehetett nagyon olcsó, szórakoztató programot találni, meg minden mást is a műfajok széles választékából. Lássuk, mely játékokra volt érdemes odafigyelni a tavasz első hónapjában!

MLB The Show 22

Bár a baseball főleg Észak-Amerika nemzeti sportja a futball és a kosár, na meg a jéghoki mellett, évek óta lehetőség van arra, hogy a legnevesebb csapatokkal, játékosokkal a kontinensen kívül is üssük a labdát. Ha azonban erre áldozunk időt, és első alkalommal próbálkozunk, jobb először egy szabálykönyvet elolvasni. Az MLB The Show 22 a tipikus megosztó játék, a közönség egy része szereti, a másik része utálja és szidja, hogy nem fejlődött eléggé az előző rész óta. A sajtó értékelések mindenesetre jók lettek.

 

LEGO STAR WARS: The Skywalker Saga

Bár a Skywalker Saga a mozikban már évekkel ezelőtt lezárult és valljuk be, elég trehány módon, az április elején megjelent azonos cím alatt futó LEGO játék igazi minőségi program lett. Rengeteg feloldható karakter, rengeteg szétszedhető LEGO, meglátogatható bolygó és a kilenc film történetéből kiragadott epizódok. A Traveller’s Tale új alkotása az egyik legjobb LEGO játékprogram lett, amit minden kockának ki kell próbálnia!

Road 96

Az elmúlt években jó néhány diktatúrával foglalkozó játék jelent meg, és a Road 96 is ilyen. A feladat, hogy megszökjünk egy rezsim elől, de ezt csak egy szigorúan őrzött határszakaszon keresztül tehetjük meg. A Road 96 jellemzője a nagyfokú újrajátszhatóság, hiszen minden egyes indítással a történet új részeit lehet megismerni.

Chernobylite

Csernobil az 1986-os atomkatasztrófa után a mai napig sugárzó helynek számít, a kiürítési zónába pedig az egykori lakók a mai napig nem térhettek vissza. A Zóna a S.T.A.L.K.E.R. című játékban lett először bemutatva, azóta pedig újabb és újabb programokban fedezhettük fel az atomerőmű környékét. A Chernobylite című játékban a Zónát kell újfent bejárni, miután a főszereplő üzenetet kap régóta eltűnt szerelmétől…

 

The House of the Dead Remake

A House of the Dead című játékkal sokan a játéktermekben találkoztak először, amikor pedálos/pisztolyos irányítással kellett az élőholtakra lövöldözni. A House of the Dead Remake a több mint két évtizede megismert élményt kínálja, vagyis a holtak tömeges elintézését, modernizált irányítást és tálalást, hogy ez a 25 éves program új kiadása megérje az érte kért pénzt.