• Az Amazon, a GameStop és a Best Buy szerint április 26-án jelenik meg a Mafia 3
  • A 2K hivatalos közleménye szerint a játék csak 2016 második felében jön
  • A PC-s változatról egyik boltnál sincs hír

Úgy tűnik, lassan rendszer lesz abból, hogy az Amazontól tudjuk meg, melyik játék mikor jelenik meg. Igaz, most nem a francia Amazon a ludas és nem csak az, ugyanis mellette a GameStop és a Best Buy is kirakta a polcaira a Mafia 3 anyagát, amiből kiderült, hogy a játék április 26-án érkezik.

Az IGN felvette a kapcsolatot a 2K-val az ügyben, és a következőt kapták válaszul: „A Mafia 3 a 2016-os naptári év 2017-es üzleti időszakában jelenik meg (ez 2016. június 5-ével kezdődik – szerk.) Jelenleg nincs hivatalos megjelenési dátum bejelentve. Megszokott a viszonteladóknál, hogy helykitöltés céljából betesznek egy dátumot a hivatalos bejelentés előtt.”

Nos, játsszuk kicsit a szkeptikust. Ez a helykitöltős dolog ismert, de az azért kicsit furcsa, hogy három, egymástól független bolt is pont ugyanazt a dátumot, április 26-át választotta erre a célra (ha csak nem egymástól vették át…), ami egy elég random dátumnak tűnik ilyen célra (jellemzőbb a december 31, legalábbis az Amazon szinte mindig ezt használja). Másrészt, egy a Best Buy-hoz hasonló valódi bolt fizikai polcára kiadott anyagra (lásd lent) minek kéne helykitöltő adat? Az már csak egy apró érdekesség, hogy a PC-s változat logója nem szerepel a Best Buy anyagán vagy az Amazon keresőjében.

best-buy-mafia-3-release-date.jpg

Persze, amíg a Take-Two vagy a 2K nem mondja azt, hogy a Mafia 3 valóban április 26-án jelenik meg, addig mindez csak elmélkedés.