• Egy hiba miatt ingyenes volt a Detroit: Become Human az Epic Games Store-on
  • Végül senki sem tarthatta meg a játékot

Óriásit robbant a hír néhány héttel ezelőtt, amikor is kiderült, hogy a Quantic Dream eddig PlayStation-exkluzív játékai, a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit Become Human PC-re is meg fognak jelenni, méghozzá Epic Games Store-exkluzivitással. Hogy pontosan mikor, azt jelenleg még nem tudni, ám tegnap egy hiba folytán mégis rájuk terelődött a figyelem - egészen pontosan a Detroitra.

aprilisi-trefa-helyett-a-nap-benezeset-szallitotta-az-epic-games-store.jpg

Történt ugyanis, hogy egy bug miatt véletlenül ingyenessé vált a Detroit: Become Human az Epic Games Store felületén, úgyhogy aki gyors és szemfüles volt, az két kattintással hozzáadhatta a játékot a könyvtárához. Nyilván ez nem volt szándékos, ezért a hibát hamar javították, emellett pedig a játékosoktól is elvették az ingyenes digitális példányokat.

Ez utóbbi sokaknál kiverte a biztosítékot - na nem azért, mert ne lenne érthető a lépés, hanem mert szembemegy azzal, amit az Epic Games korábban nyilatkozott. A kiadói részleg egyik vezetője, Sergey Galyonkin néhány hónapja a podcastjében így válaszolt arra a kérdésre, hogy mi történne, ha hasonló történik, mint most.

"Ha a bug a mi oldalunkon volt, akkor nem fogjuk visszakérni a játékot. Ha a fejlesztőké, akkor nekik kell dönteniük."

Nem csoda, hogy ezek után rengetegen nekimentek Galyonkinnek a Twitteren, aki azzal próbált védekezni, hogy a fentit a leárazott vásárlásokra értette, nem az ingyenes játékokra. Jogi szempontból azonban ez ugyanúgy vásárlásnak számít, 100 százalékos kedvezménnyel. Egy biztos: az Epic Games Store megítélésén biztosan nem segített ez a hiba.