Assassin’s Creed 2 friss kiszivárgott infók!Az új információk szerint az események -– az eddigi pletykáknak ellentmondva -– tehát mégsem a francia forradalom alatt játszódnak, hanem a 15-16. századi Velencében. A csinos Jade Raymondnak állítólag ezúttal sokkal kevesebb szerepe lesz a fejlesztésben. (De azért remélem, ismét sokszor láthatjuk majd, amint szexi mosolyával prezentálja a játékot, felőlem aztán nem kell, hogy egy percet is foglalkozzon magával a produceri munkával.)
 

Assassin’s Creed 2 friss kiszivárgott infók!Elképzelhető az is, hogy nem Altair lesz a főszereplő, vagy legalábbis nem abban a „formában”, ahogy eddig láttuk. (Tehát a modern kori főhős egy középkori itáliai ősének emlékeit éli talán meg...) Ha ez így lesz, akkor az új „emlékbeli” főhős Ezio névre hallgat majd, és valószínűleg mestergyilkos lesz, csak éppen itáliai. Mindezt a következtetést egy trailerből vonta le informátorunk, amely még igencsak béta-állapotban van, de ő már kapcsolatai révén meg tudta nézni.

A trailer röviden leírva (hosszabban itt olvashatjátok el, Destructoid honlapján) az alábbiakat mutatja be. A középkori Velencében, egy maszkabálon egy rejtélyes fiatal férfi lefizet egy csinos nőt, hogy célpontjai, egy kövér és egy vékony férfi közül utóbbit elcsábítsa úgy, hogy táncolni hívja. Amikor ez megtörténik, hősünk Altair stílusában ledöfi a vékony fickót. A kövér (aki valamilyen hatalmasság lehet) észreveszi ezt, riadóztatja katonáit (vagy az őrséget), ő maga pedig menekülni kezd.

Assassin’s Creed 2 friss kiszivárgott infók!A rejtélyes fiatal gyilkos azonban ekkora már felmászott a tetőre, és párhuzamosan rohan a kövérrel. Egy idő után hősünk leugrik a kövér fickó elé, aki először tátott szájjal néz rá, majd (állítólag, az „informátor” csak nagyjából emlékezett) ezeket a szavakat mondja: „Kár, hogy az anyádnak meg kellett halnia... gyönyörű nő volt. Az apád viszont a te arroganciád miatt halt meg.” Hősünk erre előveszi a nyílpuskáját (amelyet reméljük, VÉGRE nem csak kamuból mutatják a trailerben, tehát benne is lesz a játékban) és lelövi a kövér nemest.

Assassin’s Creed 2 friss kiszivárgott infók!A trailer után még három képet is látott az „informátor”, amelyen a fiatal gyilkost lehetett látni, különféle ruhákat viselt, és ki kellett választania, hogy melyik tetszik neki a legjobban. Mindegyik kép alá az Ezio név volt írva. Még annyit sikerült megtudnia, hogy valószínűleg az idei E3-on lesz bemutatva a trailer, a játék megjelenése pedig vagy idén év vége, vagy jövő év eleje. (A képek pusztán illusztrációként szolgálnak, mivel nyilván nincs még semmi a játékból, és csak azt próbáltam velük ábrázolni, hogy milyen helyszínekre számíthatunk majd benne.)