Régi ismerősök

Az AC-széria negyedik részében ismét Ezio Auditore da Firenzét irányítjuk, az itáliai mesterbérgyilkos azonban már nem olyan fitt, mint annak idején. Hősük a Revelationsben ugyanis bőven 50 év felett jár, ami ugyan manapság nem olyan sok, de a 16. században ez már aggastyán kornak számított -- már ha volt olyan, aki ezt megélte. Ezio persze nem vonult el békés életet élni, és folytatja a Borgiák, illetve a Templomosok ellen vívott több éves harcát, ami most Konstantinápolyba vezette. Itt egy ősi rejtély feltárásán fogunk dolgozni, aminek a városban elrejtett pecsétek a kulcsai, ezekkel ugyanis hozzáférhetünk Altair emlékeihez.

Ezeken a különleges, az Animushoz hasonlóan működő ereklyéken keresztül újra az irányításunk alá vehetjük az első Assassin’s Creed főszereplőjét, újabb érdekességeket és titkokat megtudva a bérgyilkos életéből. És ha ez még nem volna elég, a rejtélyek feltárásában Desmond is segít, aki az Animus biztonsági módjában (Black Room) hozzá tud férni az elveszett emlékeihez, így megpróbálva újra összeilleszteni tudatalattijának szétpergett rétegeit.



Üdvözlünk a gyönyörű Oszmán Birodalomban

A Revelations nagy része, tehát azok a szekciók, melyekben Eziót irányítjuk, Konstantinápolyban fognak játszódni, amely egy óriási, négy kerületből (Constantin, Beyazid, Imperial, Galata) álló város, ahol a fő történeti szál mellett természetesen rengeteg mellékküldetés is vár minket. A városban járkálva véletlenszerűen botlunk majd bele a kisebb feladatokba, míg a nagyobb falatnak számító, a Borgia-tornyokat váltó Assassin's Den megbízatásokat már nekünk kell megkeresnünk. Ezeken a helyszíneken különleges és változatos, de mindig a Templomosok ellen irányuló küldetéseket kapunk, amelyeket ha sikeresen teljesítjük, akkor az adott városrész az irányításunk alá kerül, ami azt jelenti, hogy boltokat nyithatunk ki újra, vagy fejleszthetjük azokat, a gyorsabb utazást szolgáló kötélsíneket állíthatunk fel, illetve elintézhetjük, hogy az őrök ne törődjenek velünk. Az Assassin's Denek azonban nem véglegesen a mieink, ha ugyanis túlságosan nagy felhajtást keltünk, akkor a Templomosok megpróbálják majd visszaszerezni a területüket. Ekkor kettő, illetve három dolgot tehetünk: vagy odasietünk, és mi magunk intézzük el a támadókat, vagy egy közeli Assassin's Denből csatlósokat (15-ös szintig fejleszthetjük őket) küldünk oda, hogy ők törődjenek a problémával, illetve az egészet meg is előzhetjük azzal, hogy a Den élére egy mesterbérgyilkost állítunk, így biztosítva a terület védelmét.

Öreg Ezio nem vén Ezio

Természetesen a közvetlen beavatkozás lesz a legszórakoztatóbb, hiszen Ezio arzenálja új játékszerekkel bővült. A repertoár leghasznosabb új tagja a kampós rejtett penge, amivel nemcsak a városban mindenfelé megtalálható kötélsíneket használhatjuk gyorsabb utazásra, de az áldozatunkat is megragadhatjuk vele egy látványos kombó bemutatására. Persze választhatunk sunyibb módszert is ellenfeleink leterítésére, ekkor viszont az Eagle Vision továbbfejlesztett változata, az Eagle Sense lesz a legjobb barátunk. Ezzel a képességgel ráfókuszálhatunk a célszemélyre, és megtudhatjuk, mi lesz a következő lépése, tehát az őrök esetében pontosan láthatjuk, milyen útvonalon járőröznek, ennek az információnak a birtokában pedig csapdákat állíthatunk fel, például a több mint 300 gránáttípus egyikével.



A multiplayerre rátérve megtudtuk, hogy komolyabb hangsúlyt kap a történet, hiszen ez fontos része a franchise-nak, ám a játékmenet is jócskán kibővült. Több helyszín és játékmód vár minket, illetve most már személyre szabhatjuk a karakterünket, vagyis változtathatunk a kinézetén és a fegyverein, sőt céheket is alapíthatunk, és valószínűsíthető, hogy a szólista módban megismert játékmenet-elemek nagy része átkerül ide.

Már alig várjuk

Az eddigiek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az eddigi legjobb Assassin’s Creednek nézünk elébe, ami ugyan nem lépett előre akkorát az időben, mint amekkorát a rajongók szerettek volna, de tekintve, hogy számos rejtélyre derül majd fény három szereplő tolmácsolásában, nem haragudhatunk nagyon a Ubisoftra.