Egyre gyakoribbá válnak az olyan hírek amelyek arról szólnak, hogy egy kiadó azzal az ajánlattal áll az újságírók elé, hogy ha jó vagy nagyon jó értékelést adnak a játékukra, ők idő előtt engedélyezik az írás megjelenését. Ilyet csinált alig egy éve az Eidos a Tomb Raider: Underworlddel, majd aztán a Batman: Arkham Asylummal, most pedig a Ubisoft is hasonló módszerekhez folyamodott az Assassin’s Creed 2 esetében.

A francia fejlesztő- és kiadócég a német Computer Bild Spiele lapnak azt mondta, hogy ha nem előlegezik meg a sehr gut, azaz a nagy jó értékelést a legújabb játékuknak, nem kapják meg a tesztpéldányt, ami azt eredményezi, hogy a konkurenciához képest egy hónap késéssel tudják megjelentetni a cikket. A német kollégák azonban nem fogadták el ezt az ajánlatot, sőt a magazinjuk legfrissebb számában megírták a történteket.

A cikkben kifejtették, hogy ők szívesen adnának nagyon jó értékelést a játékra, de csak akkor, ha az tényleg megérdemli, és hozzátették azt is, hogy az ő véleményeik kemények, de igazságosak és semmiképpen sem fognak ezen változtatni csak azért, hogy hamarabb jelenjen meg egy teszt.

A Ubisoft még nem kommentálta az esetet és kétséges, hogy egyáltalán fogja-e...