Jó ideje ismerünk már egy titokzatos Assassin’s Creed epizódot, amely a Rising Phoenix címre hallgat. Még márciusban jelent meg egy kép, amin ott virított eme cím. Akkor úgy tűnt a rendelkezésünkre álló, a szó legszorosabb értelmében csekély információk alapján, hogy egy újabb websorozat készülődik, mint amilyen a második rész idején az Assassin's Creed: Lineage volt.

Még ugyanabban a hónapban érkezett egy újabb kép, megfűszerezve némi pletykával. Ezek után inkább az állítólagos PS Vitára készülő játékot vizionáltuk. Azóta pedig síri csend és hullaszag lengi be a Rising Phoenixet. Se egy bejelentés, se egy kósza pletyi. Egészen mostanáig.

Október 29-én Playstation 3-ra és Xbox 360-ra kifutott az Assassin’s Creed 4: Black Flag, és szemfüles játékosok a hatodik szekvenciában, az Abstergo egyik irodájában ráleltek egy számítógépre, amin ott virít a Rising Phoenix logója. Tehát a dolog még létezik. De vajon mi a frászkarika ez? Egy újabb játék Kenway-jel? A PS Vitára készülő Assassin’s Creed? Vagy egy könyv, egy képregény, egy websorozat, csokoládé, mágneses szélkakas? Az Ubisoft egyelőre nem hajlandó felfedni a titkot.

assassins-creed-rising-phoenix.jpg