• Az új Assassin’s Creed alcíme a pletykák szerint Origins lesz
  • Az Empire csak munkacím volt
  • Két főszereplőt kapunk
  • A játéktér mérete és szabadsága a Skyrimmel vetekszik
  • Egyiptom mellett más tájak és korszakok is látogathatóak lesznek
  • A Ubisoft még mindig nem adott ki hivatalos információt az új Assassin’s Creedről

Sok pletykát hallottunk már az új Assassin’s Creddről, és most itt vannak a legújabbak, amik állítólag egy, a Ubisoftnál dolgozó forrástól származnak. Ezek szerint az Origins alcímet viselő, több éve fejlesztés alatt álló játék valóban Egyiptomban fog játszódni, de a felfedezésre kihegyezett játékban akár Görögországba is eljuthatunk, mi több, tengeri csatákra is számíthatunk.

Újra két főszereplőt kapunk a kezünk alá, egy férfit és egy nőt, akik az eredeti asszaszinok közé tartoznak. Velük járhatjuk be az irgalmatlanul nagy térképet, és kalandozásaink során fejleszthetjük őket – vagyis a képességfa elemei nem a történettől függően fognak megnyílni.

A forrás amúgy a Skyrimhez hasonlította az új Assassin’s Creedet, méreteiben és szabadságában szerinte ahhoz hasonlítható. A legérdekesebb mégis az, hogy állítólag látott egy teasert, ami ugyan Egyiptomban kezdődik, de utána láthatunk más korszakokat és területeket is, úgymint ázsiai országot, egy modern időben működő Abstergo Industries épületet és a második világháborús Franciaországot.

Természetesen ezek a hírek továbbra sem hivatalosak, ugyanakkor Egyiptom már olyan sokszor feltűnt, hogy ezután meglepő lenne, ha nem az lenne a játék fő helyszíne és időszaka. A Skyrimre emlékeztető szabadság is jól hangzik, és az se lenne utolsó, ha tényleg több területet és korszakot kapnánk.

assassins-creed-egypt.jpg