• Úgy tűnik, már nagyban készül az Assassin’s Creed Infinity
  • Ez lényegében nem egy játék lenne, hanem egy folyamatosan bővülő platform
  • Aminek a játékai összefüggnek egymással, de más korokba kalauzolnak el minket

Az Assassin’s Creed széria eddig relatív távol tartotta magát a játék, mint szolgáltatás elvtől. Igaz ugyan, hogy a játékokhoz általában járt pár DLC és szezonbérlet is, viszont olyan hatalmas frissítésdömpinggel, mint ami mondjuk a Destiny 2-t vagy akár a The Division 2-t jellemzi, itt nem kellett számolni. Legalábbis egészen eddig.

Nemrég ugyanis a Bloomberg újságírója, az ilyen kérdésekben általában elég pontos Jason Schreier, megszellőztette, hogy már nagyban készül az Assassin’s Creed Infinity a franciáknál, amit leginkább a Fortnite és a GTA: Online ihletett. Ez a cím ennek megfelelően nem is egyetlen játék lenne, inkább egy folyamatosan bővülő platform, ami más korokban játszódó, de összefüggő alkotásokat fogna össze. A projekten a Ubisoft Quebec és a Ubisoft Montreal dolgozik közösen, a megjelenés pedig leghamarabb 2024-ben esedékes Schreier szerint.

Persze fontos leszögezni, hogy mindez még nem hivatalos információ, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Schreier általában fején szokta találni a szöget az ilyen szivárogtatásaival (az Assassin’s Creed Valhalla érkezését is jó előre elárulta például), plusz a Ubisoft szóvivője bevallotta, hogy tényleg létezik az Assassin’s Creed Infinity projekt, de hogy pontosan mi ez, abba már sajnos nem ment bele.