Könnyen lehet, hogy még az Ubisoft konferenciája előtt kiszivárgott egy csomó érdekes információ az Assassin’s Creed: Odyssey kapcsán, hiszen a játékról felkerült egy rövid, ám annál beszédesebb leírás a PlayStation Store-ba. A szöveg, mely már a Redditen is megjelent, a következő:

„Alakítsd a saját sorsodat és írd meg a saját kalandodat, ahogy végighaladsz a legendás spártai hőssé válás útján. Élj át hihetetlen kalandokat egy olyan világban, ahol minden döntés számít. Miután a családod kitagadott, nincs más választásod, névtelen zsoldosból spártai hőssé kell emelkednek, hogy rájöhess az igazságra a múltaddal kapcsolatban.”

Igaz, maga a szöveg nem túl hosszú, de így is elárulja nekünk, hogy valószínűleg egy spártai harcost alakíthatunk majd. Azt is érdemes megfigyelni, hogy a szöveg egyszer sem említi az assassinokat, és van, aki szerint ez azt a teóriát erősíti, mely szerint az Assassin’s Creed: Odyssey az Assassin’s Creed: Origins előtt játszódik majd időben, amikor az assassin rendet még meg se alapították. Ezt támasztja alá az a történelmi tény is, hogy Spárta városállama körülbelül időszámításunk előtt 900 és 200 között létezett, legfontosabb és legizgalmasabb korszakát pedig, ami tökéletes alapanyag lenne egy játékhoz, az időszámításunk előtti 5. században élte.  

assassins-creed-odyssey-04.jpg