Épp tegnap írtam a pletykáról, miszerint várhatóan áprilisban fog megjelenni PC-re az Assassin's Creed: Rogue, erre az Ubisoft ma egy Launch trailerrel, és egy pontos dátummal rákontráz: korábban, már március 10-én játszhatunk vele, ha rendelkezünk legalább az alábbi erejű vassal.

Assassin's Creed: Rogue minimum gépigény:

  • OS: Windows 7 SP1 vagy Windows 8/8.1 (kizárólag 64-bites verziók)
  • CPU: Intel Core2Quad Q6600 @ 2.4 GHz vagy AMD Athlon II X4 620 @ 2.6 GHz
  • Memória: 2 GB
  • GPU: nVidia GeForce GTS450 vagy AMD Radeon HD5670 (1024MB VRAM) vagy Intel HD4600
  • HDD: 11,4 GB

Ráadásként elszösszintették, hogy egy viszonylag új technológiát, a Steelseries Sentry-jét támogatva lehetőségünk lesz Shay Patrick Cormac közvetlen szemszögéből nézni a játékot.

A Sentry szemkövető megoldása annyiban egészíti ki a változatlan billentyűzet-egér irányítást, hogy amennyiben a képernyő valamelyik szélére nézünk, a karakterünk is úgy tesz, ennek megfelelően a kamera is arra fordul egyfajta "végtelen képernyő élményt" nyújtva a játékosnak. Ezenkívül ha a játékos félrenéz a monitortól, automatikusan szünetelteti a játékot, és akkor indítja újra, ha már valóban odafigyel.

Bár a Steelseries kütyüje 200 dollárjával nem olcsó, egész innovatív játékélményt tud nyújtani, ráadásként az első 5000 Sentry-vásárló ajándékba kapja a Rogue PC-s verzióját.