Vége a nyárnak, legalábbis papíron, mert erről az időjárás még nem feltétlen tud. Bár az időjósok hidegfrontot és enyhülést ígérnek, lesz még idén meleg, azt mondom. De a strand szezonnak így is vége, véget ér a nyáris szünet, kezdődik az iskola, a nyaralás is letelik, lehet menni dolgozni. Szerencsére a bút és bánatot enyhíti néhány frissen megjelent játék.

Madden NFL 20

Folytatódik a Madden NFL sorozat, amelyben ügyes taktikával és a legnagyobb sztároknak és legjobb játékosoknak brutális bónuszokat nyújtó Superstar X-Factor használatával vezethetjük győzelemre amerikai focit játszó csapatunkat. Mindezek mellett a Face of the Franchise-ban létrehozhatjuk személyre szabott játékosunkat, akivel aztán az egyetemi focicsapatból egészen a szupersztárságig repülhetünk.

Age of Wonders: Planetfall

Az Age of Wonders: Planetfall elődeihez képest új vizekre evezett, éppen ezért nem is egy új számozott részt, hanem egy alcímmel ellátott mellékágat kaptunk. Ahogy arról a címe oly jól árulkodik, a Planetfall a sorozattól megszokott 4X elemeket és körökre osztott harcokat örökli, de mindezt a fantasy-ból sci-fi környezetbe emeli át.

Metal Wolf Chaos XD

A From Software még 2004-ben hozta ki Xboxra a Metal Wolf Chaost, kizárólag Japánban, ám ez a mechás játék ebben a hónapban PS4-re és PC-re is megérkezett Xbox One mellett, a klasszikus hangokkal, de felújított grafikával.

Ancestors Legacy

A PC-re és Xbox One-ra már korábban megjelent Ancestors Legacy egy vérbeli valós idejű stratégiai játék, amelyben a vikingek, angolszászok, germánok vagy szlávok csapatait vezetve gyűrhetjük le a kampányt, vagy mérhetjük össze erőnket másokkal.

Train Sim World 2020

A Train Sim World 2020-ban vonatokat irányíthatunk, méghozzá rendkívül realisztikusan. Kívül és belül is valóságos mozdonyok, valódi pályaudvarok és valósághű fizika gondoskodik arról, hogy Németroszágtól New Yorkig számtalan helyszínen próbára tegyük mozdonyvezetői képességeinket.

Control

Az Alan Wake és a Quantum Break fejlesztőinek új játéka semmivel sem lesz valóságosabb, mint az említett két játék. Ebben az új történetben a játékos Jesse Faden szerepét ölti magára, aki egy New York-i titkos ügynökség újonnan kinevezett igazgatója. Ügynökségét azonban megtámadják a nem evilági erők, neki pedig misztikus képességeire, felszerelésére és a környezetére támaszkodva vissza kell szereznie az irányítást.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

A Man of Medan a The Dark Pictures Anthology első epizódja, amelyben egy csapat fiatal keveredik veszélyes kalandokba a tengeren. Az Until Dawn nyomdokaiban járó játék hasonló élményeket kínál: nyomasztó hangulat, a tini horrorkra jellemző, de jól használt klisék és a történetet komolyan befolyásoló döntések. Hogy ki marad életben és ki hal meg, az csak tőled függ!