Egy kellemes orgánum nagyon emlékezetessé tud tenni egy játékkaraktert, így egy-egy híresebb sorozatba bekerülni igazi kuriózumnak számít. Abubakar Salim, egy londoni színész úgy ment el az Assassin's Creed: Origins meghallgatására, hogy azt sem tudta, hogy mire jelentkezik.

"A hirdetésben az szerepelt, hogy egy motion-capture-rel vegyített animációs TV sorozathoz keresnek szinkronszínészeket. Azt gondoltam, hogy ez nagyon érdekes lehet. Jelentkeztem, bementem, megcsináltuk a procedúrát - több karakter szövegét is felolvastam - majd bedobták a bombát, hogy ez az Assassin's Creed új részének válogatója volt. Azt gondoltam, mi van, jól hallottam?" -- mesélte a fiatal fekete színész, aki eddig főleg televíziós sorozatokban szerepelt. 

"Kétkörös meghallgatás volt, így a szünetben csak ezen járt az agyam... Ez az Assassin's Creed, valóban. Azt hittem, eldobom az agyam. Egy álmom vált valóra. Őrület, hiszen ezek hihetetlenül ikonikus karakerek. Játszottam az előző részekkel, élveztem a történeteiket, és azt, hogy ezeket a történeteket egy videojátékon keresztül mesélik el. Amikor felajánlották a szerepet, nem tudtam, hogyan fogok megküzdeni egy olyan világgal, ami annyire jól van felépítve."

Mivel arról nincsenek hiteles források, hogyan beszéltek az egyiptomiak, így az Ubisoft szakembereinek és Salimnak kellett kitalálnia egy hihető akcentust. A játék szövegkönyvében ráadásul a szleng is szerepet kapott, amivel a francia stúdió színesebbé tette a játék történelmi nyelvezetét. Hogy ez hogy sikerült, az hamarosan kiderül.

dchchc9xsaawufh.jpg