A Giant Bomb által megszerzett információk szerint 2009-ben, Jason West és Vince Zampella kirúgása előtt személyesen Bobby Kotick megbízásából elindult a Project Icebreaker nevű hadművelet, melynek célja az volt, hogy bemocskolják a párost, mivel „egyszerűen meg akartak tőlük szabadulni.”

Az Activision számítástechnikai osztályának akkori vezetőjét, Thomas Fenadyt a cég jogi osztályának feje, George Rose kereste meg azzal, hogy törje fel West és Zampella e-mail fiókját, munkahelyi számítógépét, illetve telefonját. Fenady továbbá azt az utasítást is kapta, hogy nagyon diszkréten csinálja mindezt, és ne bukjon le, de ne aggódjon: „bármi is történjen, Bobby elintézi, hogy nem legyen baja.”

Fenadynek végül nem sikerült hozzáférést szereznie a gépekhez vagy a fiókokhoz, pedig a Microsoftot és az InGuardians céget is felkereste az ügyben, ám egyik sem vállalta a betörést. A hadművelet utolsó szakaszában még olyan terv is született, hogy gyújtanak egy áltüzet, s mikor az iroda üres, feltörik az őrizetlenül hagyott gépeket.

A kémfilmekbe illő terv létezését Fenady bevallotta a bizonyítékok ismertetése során, azt azonban tagadta, hogy a két vezető bemocskolása lett volna a céljuk.