• Az Activision a jövőben nem dolgozik együtt Jeff Leach szinkronszínésszel
  • Ghost hangja streamelés közben mutatott elfogadhatatlan magatartást

Jeff Leach neve önmagában kevesek számára mond bármit is, hallani ellenben nagyon sokan hallhatták már, hiszen ő adja Ghost hangját a Call of Duty: Modern Warfare és a Call of Duty: Warzone játékokban. Mindemellett pedig streamerként is lehet vele találkozni, hiszen partnerként közvetít a Facebook Gamingen – más kérdés, hogy most pont emiatt került bajba.

NitroLuxeDX nemrégiben közzétett egy videós összeállítást, amiben egészen minősíthetetlen stílusban beszél, durván szexista jelzőkkel illetve a ZombiUnicorn nevű női streamert még 2017-ben, ami miatt bannolták is a Twitch-ről, de néhány frissebb felvétel is látható, amiken más játékostársakat szidalmaz.

A videók az Activision figyelmét sem kerülték el, a Call of Duty kiadója pedig a CharielIntelnek adott közleményében megerősítette, hogy elváltak útjait Jeff Leach-csel.

"A szexizmusnak nincs helye az iparágunkban, a játékainkban és a társadalmunkban. Az Activision nem dolgozik többé Jeff Leach-csel, mélységesen elítéljük ezeket a megjegyzéseket" – áll az Activision közleményében.

Nem sokkal később Leach is reagált, aki elmondta, hogy ha valaki szándékosan megy hozzá trollkodni (ami ebben az esetben is történt), akkor el fogja őt pusztítani. Emellett szerinte a jeleneteket kiragadták a kontextusukból és szimpla karaktergyilkosságról van szó.