A Marvel filmes univerzuma sikert sikerre halmoz, ami persze, hogy vágyott dolog a többi filmes cégnek. Kihívója akadt is bőven az évek során, például a konkurens DC próbál valamit összehozni saját képregényhőseivel, csak meglehetősen ügyetlenül. A Universal a klasszikus szörnyeivel próbálja ugyanezt elérni, de az első film, Az ismeretlen Drakula akkorát bukott, hogy a kezdőfilmnek inkább Tom Cruise-féle Múmiát jelölték meg. És persze a Star Wars is hasonlóan kezdett el építkezni, csak az azért nem nevezhető konkurenciának, mert mind a Marvel, mind a Lucasfilm a Disney tulajdona.

Most viszont akadt egy új, meglehetősen érdekes kihívó: az Activision. A videojátékokkal foglalkozó cég a Call of Dutyt szeretné ringbe küldeni. Arról már korábban is hallottunk, hogy a cég egy Skylanders tévésorozatot mellett CoD mozifilmeket tervez, csak eddig az összefüggő filmes univerzumról nem esett szó.

A dologról az Activision Blizzard Studios társigazgatói, Stacey Sher és Nick van Dyk beszéltek. Elmondásuk szerint összehoztak egy kisebb seregnyi forgatókönyvírót, akikkel már kitalálták az irányvonalat. Lesz olyan film, ami a Black Ops játékokra hajaz majd, vagyis a történet mögött is megbújik egy történet. Más filmek pedig a Modern Warfare háborúközeli élményét próbálják megeleveníteni, amikor az egész világ a katonákra figyel. Illetve terveznek afféle hibrid filmeket, amikben pedig a nagy hadműveletek közben fedett műveletek kerülnek terítékre.

Nick van Dyk nem rejtette véka alá, hogy nagy, Marvel-szerű, de a játékokra jellemző pörgős, globális mozifilmeket képzel el (viszont nem adaptációk lesznek), és tapasztalata alapján akár meg is tudja valósítani. Merthogy az úriember 2005-től 2014-ig a Disney vállalati stratégiájáért és üzleti fejlesztéseiért felelő részleg alelnöke volt, akinek döntő szerep jutott a Marvel és a Lucasfilm felvásárlásában és a filmes univerzumok építésének irányvonalában.