Az okostelefonok teljesítményének növekedésre évről évre szembetűnő: alig pár esztendeje még az Angry Birds számított nagy hardverigényű játéknak, mára azonban a nagyi olcsó Samsungján is el lehet lövöldözni vele. Az Activision mobilrészlegének alelnöke, Greg Canessa a CVG-nek adott interjújában kifejtette, hogy ez a trend várhatóan csak gyorsulni fog, és pár év múlva az Xbox 360-nál is erősebb okostelefonokon játszhatunk majd.

Az Activision szerint a mobilok utolérik az Xbox 360-at
Ha ilyen a jelen, milyen lesz a jövő?

"A CPU-k és GPU-k teljesítménye a következő generáció alatt eléri az Xbox 360 számítási kapacitását és grafikus képességeit. Az Activision pedig ötvözni fogja a casual és a hosszan tartó játékélményt, bár ahogy mondani szoktam, ez egyre jobban összemosódik. Azok a játékok, amik most PC-re és nagykonzolokra jönnek, lassan telefonokon és tableteken is elérhetővé válnak."

Greg szerint az Activision nagyon komolyan veszi a mobiljáték-piacot, akkor is, ha az most még nem látszik. A cég tudja, hogy a tableteké és az okostelefonoké a jövő, így elsőként akar hardcore játékokat kiadni az új platformokra, méghozzá úgy, hogy legalulról építik fel őket, és nem már bevált megoldásokat akarnak rájuk erőltetni. Persze ettől függetlenül az Activision fő fókusza a konzolok és PC-k világa marad.