Az AGON by AOC – a világ egyik vezető, gaming monitorokat1 és informatikai tartozékokat forgalmazó márkája – bemutatja az AGON AGM600 gaming egeret, amelyet kifejezetten az e-sportok rajongóinak, valamint az FPS- és akciójátékokkal játszó hardcore gamereknek hoztak létre. Az ergonomikus, texturált ujjtámasszal és csúszásgátló felülettel ellátott kényelmes kialakításának, a 10 darab személyre szabható gombjának és az RGB-integrációnak köszönhetően az AGM600 a hardcore gamerek eszköztárának elengedhetetlen részévé válhat, mivel a precíziós mozgásnak köszönhetően lépéselőnybe kerülhetnek ellenfeleikkel szemben. Az AGM600 egér NVIDIA Reflex tanúsítvánnyal is rendelkezik: ez a technológia garantáltan kiváló válaszidőt és alacsony késleltetést biztosít.

Az új, AGON AGM600 vezetékes gaming egér egy jól ismert és már bizonyított szenzort tartalmaz: a Pixart PMW3389 kimagasló, 16 000 pont per hüvelykes felbontással, 50 g gyorsulással és 400 hüvelyk per másodperc nyomkövetési pontossággal büszkélkedhet. Ez a precíz érzékelő elengedhetetlen ahhoz, hogy az egér pontosan és gyorsan mozogjon az asztalon/egépadon, mindezt akadozás vagy meghibásodás nélkül. Az 1 ms/1000 Hz polling rate-nek köszönhetően az egér és a játék között garantált a folyamatos kapcsolat. Az AGM600 egér elnyűhetetlen: erről gondoskodnak a kiemelkedően tartós 80 millió kattintásra hitelesített Kailh-kapcsolók és a fémből készült görgetőkerék.

agonagm6001200x628.jpg

Ergonomikusan ívelt formájának köszönhetően az AGM600 támogatja az úgynevezett „tenyeres fogást” és a „karmos fogást” a jobb kezes felhasználók esetében. A bőrkímélő, matt UV-bevonatú védőréteg kényelmes érzést biztosít a felhasználó kezének, miközben a kétszeresen befecskendezett szilikonos oldalpanelek garantálják a biztos fogást, hogy az egér ne csússzon ki a gamerek kezéből a hosszú, játékkal töltött forró nyári estéken se. A teflonból készült alsó talpacskák garantálják, hogy az AGM600 könnyen mozgatható legyen a különböző egérpadokon és felületeken. Könnyű súlyú és tartós egér lévén az AGM600 súlya körülbelül 115 g (vezeték nélkül): ez a súly tökéletes ahhoz, hogy az egér továbbra is könnyen mozogjon és az adrenalindús helyzetekben is megfelelően precíz maradjon. A kimagaslóan tartós, 1,8 méter hosszúságú fonott vezetékének köszönhetően az egér zökkenőmentesen csatlakozik a számítógéphez USB-n keresztül.

Az AGM600 összesen 10 darab, személyre szabható gombbal rendelkezik. A rendkívül tartós bal/jobb egérgombokon kívül az egér egy fémből készült görgetőkerékkel/-gombbal és három oldalsó gombbal (előre/hátra gomb és mesterlövész gomb) is rendelkezik, amelyek hüvelykujjal könnyedén elérhetők. Ezenkívül a görgetőkerék mellett az AGM600 egéren található még két másik gomb, amelyek segítségével könnyedén növelhető/csökkenthető a DPI értéke: ez rendkívül hasznos, ha a felhasználónak csökkentenie kell a DPI-t a nagyobb precizitás érdekében, vagy ha növelni szeretné a DPI-t, hogy könnyedén átszelje a teljes monitort a kurzorral. Harc közben az erre a célra kialakított mesterlövész gomb lenyomásával a DPI értéke menet közben is módosítható, ezáltal pixelszintű pontosságot biztosítva a felhasználónak a célzáshoz. Végül pedig az AGM600 két további gombbal is rendelkezik a bal egérgomb mellett, amelyek segítségével a felhasználók alapértelmezetten a hangerőt tudják módosítani menet közben. Az AGM600 mind a 10 gombja teljes mértékben személyre szabható.

Egy profi gamer elsődleges egere nem lenne tökéletes, ha nem lehetne személyre szabni. Az AGM600 a G-Menu szoftvernek köszönhetően számos személyre szabási lehetőséget nyújt. Az AOC átfogó központi szoftvere, a G-Menu segítségével irányíthatók a monitorok, billentyűzetek, fejhallgatók, egerek és egyéb kiegészítők funkciói, amelybe beletartozik az AGM600 teljes mértékű személyre szabása is. Az AGM600 elülső felületén Light FX RGB LED-ek találhatók, amelyek megvilágítják az AGON logóját és az egér alsó oldalát; a fények továbbá szinkronizálhatók bizonyos AGON by AOC és AOC Gaming termékekkel, lehetővé téve, hogy az eszközök fényei egyidejűleg világítsanak, villogjanak, hullámozzanak. Az RGB-fények a kiválasztott DPI-értéket is képesek jelezni.

Az AGM600 egér két profilt tud menteni, amely segítségével az e-sportolók olyan tornákon és e-sport-eseményeken is használhatják a saját beállításaikat, amelyeken harmadik féltől származó szoftverek - mint amilyen a G-Menu - telepítése vagy használata nem megengedett.

Az AGON AGM600 gaming egér 2022 októberétől elérhető 54,90 eurós ajánlott fogyasztói áron.