Az álomcsapat 400 milliója...Nos tehát, akkor foglaljuk össze az eddigieket: a Los Angeles-i székhelyű, de Atlantában is irodát fenntartó cég alapítói közé tartozik Mitch Davis és Nicholas Longano, akik a játékbeli hirdetésekkel foglalkozó Massive Inc.-t hozták létre annak idején, Thomas Tull, a 300 és a Superman Returns producere, Bert Ellis, a dotcom korszak egyik legendája, az iXL Enterprises webtanácsadó sikercég egykori elnöke, Orange Country televízióállomása, a K-DOC tévé tulajdonosa. A menedzsmentben rajtuk kívül helyet foglal Bill Chardavoyne, az Activision korábbi pénzügyi igazgatója, Yasmin Naboa, a Ubisoft volt eladási és marketing veteránja, Tiffany Spencer, aki olyan címek PR-koordinátora volt, mint a Tom Clancy franchise az Ubisoftnál, a Medal of Honor és a Lord of the Rings Battle for Middle-earth széria az EA LA-nél, illetve az anyavállalatnál a Sims és a Spore (ő lett a Bashnél az alelnök és persze a kommunikációs vezető), Patrick Sweeney jogi specialista, és Larry Shapiro, a Walt Disney Internet Group korábbi alelnöke. Phű, húzós lista!

Az alapítók 150 millió dollárt hoztak össze indulótőkeként, ma pedig bejelentették, hogy különböző befektetési és életbiztosítási cégektől ehhez még összeszedtek 250 milliót, így jelenleg 400 milliós vagyonból gazdálkodhatnak. Mint korábbi hírünkben írtuk, a cég célja, hogy mozi- és tévéfilmek, illetve zenés produkciók játékváltozatát készítsék el, mégpedig 2012-re 60-100 AAA-minőségű címet. Természetesen ezek nem saját produkciók lesznek: ők megvásárolják a licencjogokat, a licenctulajdonossal közösen eldöntik, milyen műfajú legyen a készülő játék, ehhez kiválasztják az iparból a legmegfelelőbb stúdiót, amely a Bash által a projekthez kinevezett producer felügyeletével megkezdi a hegesztést, a kész cuccot aztán a Warner Bros. Home Entertainment Group terjesztői hálózatán keresztül dobják piacra. Jó kapcsolataiknak hála, a vállalat máris több mint 40 (!) produkció licencét vásárolta meg öt nagy hollywoodi filmstúdiótól, ebből 12 játék fejlesztése kezdődött el. Az egyetlen megerősített licenc a Lions Gate sikerhorrorja, a Fűrész, illetve valószínűsíthetően a 300-ból is készül adaptáció, ezeken kívül csak utalásaink vannak: „gyermekek számára készült animációs film” és „akciódús thriller”.

Többet egyelőre nem tudni; a hírhez még kaptunk egy listát, mely az említett, a Bash alkalmazásában álló, a játékok készítéséhez delegálandó producerek portfolióját tartalmazza, és ez így hangzik (ebből válogattam illusztrációnak!): God of War, F.E.A.R., Mercenaries, Silent Hill, The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, Star Wars: Battlefront, Tony Hawk’s Underground, Justice League Heroes, Medal of Honor, The Incredibles, SOCOM II, Twisted Metal, Gran Turismo 4, Spider-Man 2. Nem mondom, ez sem gyenge lista - úgy tűnik, sikerült a cégnek leszerződtetnie a játékipar krémjét, ami azért bizonyos fokig garancia arra, hogy az általuk felügyelt címek is hasonló minőséget mutatnak majd fel. 400 millióval azért már lehet kezdeni valamit...