Kellemetlenül zárult Marcel Feldkamp, alias Dexter legutóbbi amerikai útja. A híres és elismert League of Legends játékos a Counter Logic Gaming csapatának friss tagjaként utazott Kaliforniába egy versenyre, de sajnos a srácoknak nélküle kell helytállniuk, ugyanis Feldkampot kiutasították az Egyesült Államokból, sőt, egy egész éjszakát töltött a Dulles Nemzetközi Repülőtér egy cellájában, mert miért ne.

Marcel '"Dexter" Feldkamp

Marcelt először visszafordították a belépési kapunál, mert a vízuma elutasítsára került. Tudni kell, hogy az eSportolók Amerikában már hivatalos atlétának számítanak, és mint ilyen, sportvízumért folyamodhatnak, amit Feldkamp meg is tett, de egyelőre nem bírálták el a beutazási kérelmét. Mivel viszont a versenyre időben kellett érkeznie, sima turistavízummal utazott. Ezt azonban elutasították, egyelőre ismeretlen okoból, a csapata is csak feltételezi, hogy azt hitték a német fiatalemberről, hogy illegális munkakereső.

Marcel Twitteren jelentette a vele történteket, majd mikor már azt hitte, hogy nem történhet vele rosszabb annál, mint hogy hazaküldik, elkobozták a bőröndjeit, átkutatták a holmiját, majd a reptér egy cellájában kellett töltenie az egész éjszakát, hogy az első reggeli géppel visszarepüljön Németországba.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki az eSportolók közösségén belül. A reptér illetékesei még nem nyilatkoztak az ügyben, Marcelnek pedig csak az az egy esélye van újra kiutazni, ha valahogy idő előtt elbírálják az atlétavízumát.