Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, a Bloomberg jelentése szerint a Cupertinoban székelő Apple 2020-ig tervez piacra dobni egy AR - kiterjesztett valóság - headset-et, de ez a határidő természetesen még változhat. Az eszköznek saját kijelzője lesz, új szerkezete és új operációs rendszerrel fog rendelkezni, melyet "rOS"-nak, azaz "reality operating system"-nek" vagyis "valóság operációs rendszernek" neveznek. 

Az utóbbi időben az Apple lassan, de biztosan kezd egyre beljebb úszni az AR vizekbe. Nyáron bemutatták az ’ARKit’-et, egy szoftverfejlesztői eszközcsomagot, mellyel azt engedi meg a fejlesztőknek, hogy kiterjesztett valóság tartalmakat készítsenek iPhone-ra és iPad-re. Az Apple iOS 11 rendszere tartalmazza és támogatja a kiterjesztett valóságot, valamint jó néhány fejlesztőt is ráállítottak, hogy tovább fejlesszék ezt a technológiát.

Eközben az Apple főnök Tim Cook egy ABC-nek adott interjúban így beszélt a virtuális és kiterjesztett valóságról: "Meglátásom szerint a kettő közül a kiterjesztett valóságban sokkal több potenciál rejtőzik. Lehetőségünk lesz arra, hogy megmutassuk a látványt, amit mi látunk, vagy olyan dolgokról beszélgessünk, ami nincs jelen, de mi mégis láthatjuk akkor és ott."

Egy ideje már keringenek pletykák az AR eszközről melyet az Apple készít. 2016 júniusában a cég már benyújtott egy szabadalmat egy körkörös, áttetsző kijelzőjű készülékre. Szintén ebben az évben már terjedt a szóbeszéd, miszerint az Apple titokban elkezdett felállítani egy VR és AR kutatásokkal foglalkozó divíziót, ami már letett az asztalra néhány prototípus modellt. 

531455-enterprise-augmented-reality.jpg