• Az Arma 3-ból való képsorokkal ünnepelték harcoló katonáikat az oroszok
  • Volt már korábban is hasonló eset, bár az nem baki volt

A BBC jelentése szerint az orosz állami televíziócsatorna, a Channel One TV heti rendszerességgel jelentkező Voszkresznove Vremja című műsorában tűnt fel egy összeállítás, melyben a szír fronton harcoló orosz katonákat ünneplik. Csakhogy a gyorsan vágott jelenetsorok között nem kerülhette el az éles szemű játékosok figyelmét egy alig egy másodperces snitt, melyen a Bohemia Interactive játékából, az Arma 3-ból látható egy akció.

Az alig 10 másodperces összeállításban a második másodpercnél egy katonai járművet vesznek célkeresztbe, melyen első ránézésre is látszik, hogy nem élő felvétel. A Channel One magyarázata szerint a képsor a szerkesztő tévedéséből kerülhetett be a műsorba, aki az archívumból válogatott jeleneteket.

Mind emberek vagyunk és tévedhetünk, de nem példa nélküli az eset: tavaly novemberben az orosz védelmi minisztérium Twitteren és Facebookon adta közzé azt a több nyelven megírt cikket, amelyben képekkel próbálták bizonyítani, hogy az Iszlám Állam, azaz az ISIS összejátszik az Amerikai Egyesült Államok hadseregével. Akkor a képek az AC-130 Gunship Simulator című mobiljátékból származtak.