• Az EA miatt a Lucasfilm leállította a Galaxy in Turmoilt
  • Az EA aggódott, hogy a játék elvonja a figyelmet a Battlefront-sorozatról
  • A kiadó nem válaszolt a Frontwire Studios leveleire
  • A Lucasfilm nyitott volt az ötletre
  • A Frontwire kivéve a Star Warsos elemeket saját játékot fabrikál a programból
  • Amit a Steamen adnak ki, ingyen

A minap árulta el Tony Romanelli, a Frontwire Studios fejlesztőcsapat vezetője, hogy nem készülhet el a Star Wars: Battlefront 3 rajongói feldolgozása, a Galaxy in Turmoil címre keresztelt játék. Az okot valószínűleg mindenki kitalálta volna akkor is, ha nem írom bele a címbe: az EA és a Lucasfilm közbelépett, méghozzá június 22-én, alig pár héttel azután, hogy a projekt a Steamre költözött.

Akkor azt írtam, hogy „mivel anyagi érdekek nélkül készül a program, az EA legfeljebb a reputációja miatt aggódhat, ha néhány rajongó jobb Battlefrontot készít, mint ők.” Nos, úgy tűnik, ebbe jobban beletrafáltam, mint a lottó nyerőszámaiba, mert tulajdonképpen emiatt állították le.

„Velem azt közölték, hogy a Lucasfilm már beszélt az EA-vel a Galaxy in Turmoillal kapcsolatban, és a kiadó nem akarta a projekt folytatását. Aggódnak annak lehetősége miatt, hogy a Galaxy in Turmoil elvonja a figyelmet a Battlefront-franchise-ról” – mondta Romanelli. Pedig elmondása szerint a Lucasfilm nyitott volt az ötletre, de az EA-vel kötött kizárólagos szerződésük miatt nem valósulhat meg a program.

Romanelli megpróbálta felvenni a kapcsolatot az EA-vel, ám onnan mindezidáig nem kapott választ. Mivel bíróságra nem akarnak menni, úgy döntöttek, meghajolnak a nagyok akarata előtt és nem készítik el a Galaxy in Turmoilt az eredeti elképzelések alapján, viszont nem is mondanak le róla.

Ehelyett eltávolítanak belőle mindent, ami a Star Warshoz kapcsolódik, felépítenek egy saját világot, és úgy alkotják meg a 64 játékost befogadni képes játékot, amiben egyaránt csatázhatunk egy bolygó felszínén és a világűrben, szembeszállhatunk csatahajókkal, és még egyjátékos kampány is lesz benne. És persze a Steamen fog debütálni, méghozzá ingyenesen.

A közösségi finanszírozáson szintén elgondolkodtak, de semmiféle kampányt nem akarnak elindítani, amíg nincs játszható demójuk mind az egyjátékos, mind a többjátékos módból. Hát lehet ennél szimpatikusabb egy csapat?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!