Friss: A CD Projekt RED közösségi koordinátora cáfolta a híresztelést. Azt mondta, hogy a stúdió alapítója, Marcin Iwiński most hallott először erről az egészről.

Eredetileg írtuk: A CD Projekt RED egyik dolgozója a DSO Gaming stábját kereste fel egy sokkoló hírrel, miszerint úgy véli, éppen tárgyalások folynak arról, hogy a lengyel stúdiót felvásárolja az EA!

„A vezetőség valószínűleg egy felvásárlásról beszél az EA-vel. A kiadó ügyvivői éppen látogatóban vannak a stúdióban, és megbeszéléseket tartanak a vezetőséggel. Még sokáig nem fogunk kiadni új játékot, így biztos nem egy kiadói megállapodásról van szó, csak arról lehet szó, hogy meg akarnak venni minket.”

A szóban forgó dolgozó a bérelszámolásával igazolta azt, hogy valóban a CD Projekt RED alkalmazottja, és nem csak egy vészmadárral futottunk össze, ugyanakkor azt még nem tudjuk, hogy pontosan miről tárgyal a stúdió és a kiadó. Nem feltétlenül az eladás forog kockán, lehetséges, hogy egy, az Origin és a GOG közötti megállapodást ütnének nyélbe, vagy éppen egy kiadói üzletet, mégpedig a Cyberpunk 2077 kapcsán. Szóval, a részletek egyelőre homályba vésznek, csak annyi biztos, hogy a két cég leült beszélni.

cd-projekt-red-logo.jpg