Az Electronic Arts a Maxis nevében beperelte a Zyngát, ugyanis szerintük a The Ville lemásolta a The Sims Socialt. A Maxis általános ügyvezetője, Lucy Bradshaw elmondta: nem csupán egyszerű hasonlóságokról van szó, hiszen a karakterek animációja, a vizuális elemek elrendezése, és összességében a játék kialakítása megegyezik a The Sims Socialéval; olyan mennyiségben másolt a Zynga, hogy az avatatlan szemek számára a két játék gyakorlatilag megkülönböztethetetlen.

Bradshaw továbbá kiemelte, hogy nem ők az első cég, mely jogsértés miatt tett panaszt a Zyngával szemben, de amíg kisebb csapatoknak nincs meg a kellő erőforrásuk az igazuk kivívásához, ők készen állnak a jogi csatára. Az EA és a Maxis meg van győződve arról, hogy nekik lesz igazuk, a Zynga azonban egészen másképp látja a dolgot.

A cégtől Reggie Davis a közleményében ironikusnak nevezte az ügyet, szerinte ugyanis a The Sims Social a Zynga egy korábbi játékából, a CityVille-ből vett kölcsön elemeket. Ők is magabiztosak, s készen állnak arra, hogy a bíróságon tegyenek pontot ennek a problémának a végére.