Az 1934-ben Chicago-ban, Ross Siragusa által alapitott Admiral Overseas Corporation 1967-ben "költözött" Tajvanba, hogy színes televíziókat gyártson exportra. Az elmúlt évtizedekben az AOC a világ vezető monitor gyártójává vált, élenjárva az innovációban. A cég pár nappal ezelőtt Amszterdamban mutatta be a legújabb gamer-monitor sorozatát, az AOC G1-et, ami háromféle méretben vásárolható meg. És hogy mit tudnak ezek az ivelt, szinte káva nélküli képernyők? Ezt:

  • 144 Hz frissítési ráta: A C24G1, C27G1 és C32G1 monitorok a 60 Hz képfrissítési sebességgel rendelkező hagyományos monitorokhoz képest 2,4 x annyi képkockát jelenítenek meg másodpercenként, biztosítva ezáltal a játékkal való „összekapcsoltság érzését“.
  • 1 ms MPRT vagy 4 ms GtG: A pixelek áttűnési időit állító 4 különböző pixel felülvezérlési beállítás mellett a gémerek bekapcsolhatják az MBR (mozgási elmosódás csökkentés) funkciót is, amelynél a képfrissítési sebességgel szinkronban lévő felvillanó háttérvilágítás beállításával optimális egyensúly hozható létre a fényerő és a teljes mértékben reagáló, elmosódásmentes képek között.
  • Kontrasztokban gazdag VA panel: A VA (Vertical Alignment = függőleges beigazítású) képernyő egyesíti a TN és az IPS panelek legjobb tulajdonságait, nevezetesen a TN panelek gyors reakcióidejét, az IPS panelek színpontosságát és széles betekintési szögét, valamint mindkettőt meghaladja fantasztikus 3x kontrasztarányával (3000:1 statikus kontrasztarány).
  • Ívelt panel (1500R a 24 hüvelykes, 1800R a 27 és a 31,5 hüvelykes monitoroknál): A G1 sorozatba tartozó monitorok görbülete azt az érzetet kelti a felhasználóban, mintha a monitor körül ölelné és a megjelenő kép körbevenné őt. Az ívelt képernyők továbbá bármilyen tartalom esetén a széleken jobb megtekintési élményt kínálnak.
  • FreeSync: A változtatható frissítési ráta lehetővé teszi, hogy a monitor összehangolja a frissítési sebességét a grafikai processzorral (AMD GPU támogatás), ezáltal kiküszöböli az akadozásokat és szakadozásokat, valamint a V-Sync aktiválódása által okozott megnövekedett input lag-et.
  • Gaming vonatkozású funkciók: A G1 sorozat rengeteg kényelmi funkcióval rendelkezik gémerek számára: Az AOC Game Color funkciójával beállítható a színtelítettségi szint, a Game Mode beállításokkal egyszerűen ki lehet választani előre definiált játékműfajokat, a Dial Point elhelyez egy célkeresztet a képernyőn, a Low Blue Light mód és a Flicker-Free technológia növelik a játékélményt, és így tovább...

aoc-gaming-monitors.jpg

Az AOC ezen kívül az esportolóknak is készített valamit: Az AOC és a G2 Esports csapat partnerségéből született az G2590PX/G2 modell, ami 1920 x 1080 felbontású, 3 oldalon keret nélküli TN panellel, FreeSync támogatással és 1 ms válaszidővel rendelkezik. A G2590PX/G2 gyönyörű kialakítású, magán hordozza a G2 Esports hivatalos szamuráj mintázatát és logóját, egyedülálló dizájnjával pedig remekül mutat a hardcore gémerek asztalain.

A G2590PX/G2 369 euró ajánlott fogyasztói áron már kapható a szaküzletekben.

A G1 sorozat tagjainak ajánlott fogyasztói árai a következők: C24G1 modell: 229 euró, C27G1 modell: 299 euró és C32G1 modell: 339 euró.