Több mint húsz éves lett Tom Hanks és Steven Spielberg közös produkciója, a 10 epizódból álló Az elit alakulat, amely azóta is sokak kedvence, és bizony úgy tűnik, hogy a Masters of the Air is hasonló ligában játszik, mint az egykor közkedvelt miniszéria, mely jövőre a Netflixen tér vissza. Azonban nemcsak David Schwimmerék és Ron Livingstonék kerülnek vissza újra a képernyőre, hanem az új széria is, mely szintén a második világháborút teszi elsődleges közegévé, azon belül is a náci Németország egét, ahol egy bombázószázad megpróbáltatásait ismerhetjük meg, kilenc epizódon keresztül. Hogy mikor? Most már az is kiderült!

pcguru-apple-masters-of-the-air-steven-spielberg-tom-hanks-elit-alakulat-band-of-brothers-netflix-1.jpg

(Képek és forrás: Deadline)

"A Masters of the Air tisztelgés a 8. légierő emberei előtt, akik bátorságukkal és testvériességükkel segítettek legyőzni a náci Németországot a második világháborúban" – nyilatkozta a producer, Goetzman. "Tom és Steven mindig is szerette volna filmszerűen megjeleníteni azt, amit szerzőnk, Don Miller, a "hadviselés történetében egyedülálló eseménynek" nevezett. Nagyon örülünk, hogy az Apple TV+ lehetőséget adott arra, hogy ennyi tehetséges ember erőfeszítéseit egyesítsük a képernyőn és a kamera mögött, hogy elmondhassuk ezt a fontos történetet."

pcguru-apple-masters-of-the-air-steven-spielberg-tom-hanks-elit-alakulat-band-of-brothers-netflix-3.jpg

A hivatalos anyagok szerint a Masters of the Air a 100. bombázócsoport, avagy a "Véres századik" néven ismert 100. bombázócsoport embereit követi, akik veszélyes bombatámadásokat hajtanak végre a náci Németország felett, és 25 000 láb magasan küzdenek meg a levegőben zajló harc fagyos körülményeivel, az oxigénhiánnyal és a puszta félelemmel. A film bemutatja azt a pszichológiai és érzelmi árat, amit a katonák fizettek. A Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Rafferty Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook és Ncuti Gatwa szereplésével készült sorozat premierje két epizóddal kezdődik, 2024. január 26-án, majd március 15-ig minden pénteken egy új epizód következik.