• Az Elite: Dangerousben nem lesz offline-mód
  • Sokan felháborodtak a vásárlók közül
  • Pénzvisszatérítést kérnek a fejlesztőktől
  • Ők csak akkor adnak vissza pénzt, ha a játék még nem futott

Az Elite: Dangerous egy grandiózus űr-MMOG lesz, ez már tény. Az viszont csak nemrég vált biztossá, hogy a támogatási csapok megnyitásával egy időben beharangozott offline játékmód nem lesz benne a programban, helyette mindig online kell lennünk, ha szeretnénk bejárni a galaxist.

A bejelentés többeket felháborított, mert bár manapság nem ritkák az online-függő programok, a Frontier Developments többször hangsúlyozta, hogy az internetes komponens ebben az esetben csak egy lehetőség lesz a játékban, azaz sokan úgy fizettek pénz az egyáltalán nem olcsó bétáért, hogy bíztak a csapat szavahihetőségében.

Az eredmény komoly fórumos kampány lett, amely során többen is azonnali pénzvisszatérítést követeltek. A csapatot irányító David Braben ma elmondta: azok, akik fizettek a bétáért, de még nem futtatták, jogosultak a visszatérítésre, akik viszont szórakoztak a megjelenés előtti változattal, nem kapnak egy fillért sem. Egyébként minden reklamálóval felveszik a kapcsolatot, hogy kiokoskodják, hogyan lehetne kevésbé problémássá tenni az online csatlakozás igényét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!