• Nem rendezik meg az Evo Online verekedős tornát
  • A háttérben az elnök, Joey "MrWizard" Cuellar zaklatási ügyei állnak

Óriási botrány alakult ki a verekedős játékok legnagyobb tornája, az Evo kapcsán, melyet idén online formában tartottak volna meg július folyamán. A rendezvény azonban végül elmarad, miután szinte az összes játékkiadó és neves versenyző visszavonulót fújt, amikor is fény derült az elnök, Joey "MrWizard" Cuellar zaklatási ügyeire.

az-elnok-zaklatasi-ugyei-miatt-mindenki-kihatralt-a-legnagyobb-verekedos-bajnoksag-mogul.jpg

A történéseket egy veterán játékos, Mikey "Crackpr0n" Pham bejegyzése indította be, aki jól ismeri MrWizardot gyermekkorából, és elmesélte, mi mindennel próbálkozott barátja korábban – többek között egy szexuális tartalmú fogadásról is megosztott egy történetet.

A poszt kikerülését követően több versenyző azonnal visszamondta a részvételét, köztük a többszörös bajnok SonicFox is. De a Capcom, a NetherRealm és a Bandai Namco is közleményt adott ki arról, hogy visszavonják részvételüket (és természetesen játékaikat is) a rendezvényről.

Nem kellett sokat várni az Evo közleményére sem, melyben elmondták, hogy Joey Cuellart eltávolították a szervezetből, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az Evo jobb modellként szolgáljon azon erősebb és biztonságosabb kultúra felé, amire mindenki vágyik. MrWizard helyét Tony Cannon vette át, mint elnök.

Végül, de cseppet sem utolsósorban maga az érintett is megszólalt, nyilvánosan bocsánatot kérve a történtek miatt.

"Sajnálom. Soha nem akartam bántani senkit. Fiatal és meggondolatlan voltam, olyan dolgokat tettem, amikre nem vagyok büszke. Az elmúlt 20 évben érettebbé váltam, de ez nem kifogás semmire, csak próbáltam jobb emberré válni. Még egyszer, őszintén sajnálom" - írta Cuellar a Twitteren.