A talán legfontosabb újítás, hogy a játékban lesz videofelvevő, amivel 30 percnyi játékmenetet rögzíthetünk egy szuszra. Ezeket a videókat aztán különböző effektekkel megspékelhetjük, sőt, még a kameraállásokat is módosíthatjuk. Szintén piros pont, hogy több videót is összeilleszthetünk, ezzel kvázi végtelen hosszúságú mozgóképet készítve, bár valószínűleg lesz egy limit, ami felett majd nem lehet több videót egymáshoz kapcsolni. A kész műveket a Rockstar Social Club rendszerén keresztül oszthatjuk majd meg egymással.

Kevés részletet tudunk jelenleg a PC-s verzió többjátékos módjáról, de utalások voltak arra, hogy ezt a módot kibővítik. A konzolverzió 16 játékos online mókáját támogatja, ezt a számot valószínűleg megemelik, de annyi biztos, hogy a szerverböngészőben szűrők sokasága áll majd a rendelkezésünkre, hogy kiválasszuk a játékra legmegfelelőbb helyet.

Végül pedig megerősítették, hogy a PC-s társadalom a játék grafikailag javított verzióját kapja meg. Steve Hahnelt idézve: „A játék sokkal szebb lesz, mint Xbox360-on, vagy PS3-on.” Nagyobb és részletesebb textúrákat, élethűbb fényhatásokat és karaktermozgást várhatunk az átirattól, a maximális felbontást pedig megemelték 2560x1600-ra. Továbbá a játék támogatni fogja a hagyományos egér+billentyűzet kombinációt, de a játékvezérlőket is.

Az alsó képek mind a PC-verzióból származnak.