A PS3-as Modern Warfare 2-ben egyre több a csaló és ügyeskedő, akik tapasztalat és tehetség nélkül szeretik tönkretenni mások örömét. A becsületes játékosok persze fel vannak háborodva emiatt, és az Infinity Wardtól várják a segítséget, mindhiába, mert a csapat szerint a Sony a felelős. Legalábbis ez derül ki Robert Bowling IW-nél dolgozó kreatív munkatárs fórumbejegyzéséből:

"A Sony nemrég egy egész halom biztonsági rést vett észre a PS3-on, melyeken át a játékok támadhatóvá, hackelhetővé válnak. Ez alól sajnos a Modern Warfare 2 sem kivétel, mi pedig elfogadtuk és észrevettük, hogy problémák adódhatnak a játékkal. A játékosok az általuk választott platform biztonságára hagyatkoznak. Az általunk írt javítások nem fogják megoldani a gondokat, míg a biztonsági réseket be nem tömi a gyártó."

Robert hozzátette, hogy a végső megoldás az, ha valaki kizárólag a barátaival játszik, úgy mint a régi, LAN-os szép időkben. Tehát ha valaki egyik nap arra kel, hogy a PS3-as MW2 üzenőfalán mást se olvasni, mint anyázást, egész nyugodtan tegyen rá, mert ez már "nem az IW baja". Na persze. Mindenesetre Bowling megígérte, hogy mihelyst a Sony orvosolja a hibát, ők is odateszik magukat és kiszórják a kellemetlenkedőket. Ámen, IW, ámen...