Az Infinity Ward 38 jelenlegi és volt dolgozója szerződésszegéssel vádolja az anyacéget, mondván az Activision a prémiumaik visszatartásával kényszerítette őket a maradásra. Az ellenük elkövetett sérelmek kompenzálására ezért egy 75 és 125 millió dollár közötti összeget követelnek, mely szerintük fedezné a 2009 óta kifizetetlen bonuszokat, jogdíjakat, illetve a Modern Warfare 2 által termelt profit rájuk eső részét, valamint további 75 és 500 millió dollár közötti összeget szeretnének kártérítés gyanánt.

„Az Activision a fizetések visszatartásával akarta maradásra kényszeríteni a dolgozókat, hogy ezáltal legyen, aki elkészítse a Modern Warfare 3-at -- sokuk ezt nem akarta. Az ügyfeleimnek jár a fizetésük, az Activisionnak pedig nem áll jogában, hogy visszatartsa ezt a pénzt.” -- Bruce Isaacs, a felperesek ügyvédje.

A kiadó a vádakra reagálva kijelentette, hogy értelmetlennek tartja a pert, hiszen jogukban áll megszabni a prémiumok nagyságát és a kifizetések idejét. A cég ezért biztos abban, hogy a bíróság is nekik ad majd igazat.

U.i.: Mike Hickey elemző szerint a Modern Warfare 2 második letölthető tartalma után az Activision valószínűleg bezárja a problémás stúdiót, az MW3 fejlesztését pedig két másik olyan csapatra bízza, melyek korábban nem játszottak szerepet a sorozat életében.