Véget ért a TippmixPro CS:GO Masters 2022-es szezonja, miután az ONYX 3-1-es szériagyőzelmet aratott a Békéscsabai E-sport Egyesület felett tegnap este. A döntő során mindkét csapattól domináns teljesítményeket láthattunk – ami nem meglepő az elődöntők után –, de végül coolioék ülhettek fel a trónra. Nézzük is, mi történt!

A vétó során az ONYX Ancienttől, a BEE Nuke-tól vált meg, így a bennmaradt pályák sorban: Vertigo, Inferno, Mirage, Overpass és Dust2. Vertigon a CT-oldalt választó BEE kezdett erősebben, ám az első vásárlások során az ONYX felzárkózott 3:3-ra, mire er9kék újra lehetőséghez jutottak. Ezt pedig meg is ragadták, 6:3-ig mentek el úgy, hogy közben a gazdaságukat is biztosították a következő körökre. Az ONYX ekkor ugyan megtalálta a negyedik körét, de erre gyors válasz érkezett a túloldalról, 7:4. Azonban a félidő 12. körében az újabb ONYX-támadás már elérte a célját: bedöntötték a BEE gazdaságát és ez biztosította is a cserét a volánnál egy szoros, 8:7-es állással. A második félidő már egyértelműen coolioékról szólt, Kamion erős játékának köszönhetően tíz körön belül befejezték a pályát.

tmpcsgocover-1.jpg

Inferno következett, ahol a BEE megállíthatatlannak tűnt. Már rögtön a bukott pisztolykör után visszavágtak egy force-szal a T-oldalon, folyamatos nyomás alatt tartották a védőket a korai, esélytelenebb körökben is. A 7. körben jött meg a fordulat, amikor megszerezték az újabb körüket, ezt ugyanis még további hét követte! 10:4-es BEE-vezetésnél az utolsó kör ugyan az ONYX zsebében landolt, ezzel is szépítve a félidőn, de a térfélcserét követően folytatódott a pmk–s1cklxrd-műsor és hét körön belül lezárták a pályát 16:6-ra, ezzel egyenlítve a szériát.

Mirage-on (és később Overpasson) Ludas Matyivá vedlett át az ONYX, keményen visszaadták azt, amit az imént kaptak. Mirage-on 11:4-es félidőt hoztak a T-oldalon, a BEE leginkább csak az első vásárlásuk környékén tudott ebbe beleszólni, később már a gazdaságuk életbentartása is kihívást jelentett. A második félidőben er9kék kezdtek jobban, sikerrel járt a pisztolykör és az anti-eco is. Ez az eco viszont lehetőséget adott az ONYXnak a harmadik körös vásárlásra, ami végül el is döntötte a pályát: a következő hat körből csupán egy landolt a BEE-nél, így 16:7-re nyert az ONYX. Overpass következett, ami az ONYX talán legjobb pályája a magyar mezőnnyel szemben, ezt már több ízben is láthattuk. Ezúttal pedig ismét egy domináns performansszal álltak elő: 12:3-as CT-oldal után hat körön belül jött a maradék négy is a 16:5-ös pálya-, illetve 3-1-es szériagyőzelemhez, ezzel az ONYX lett az idei szezon bajnoka.

A TIPPMIXPRO CS:GO MASTERS HELYEZÉSEI

  • 1. hely - ONYX
  • 2. hely - Békéscsabai E-sport Egyesület
  • 3. hely - Illés Akadémia Spirit
  • 4. hely - Lenovo Legion Honvéd
  • 5-6. hely - Team Plague és Budapest Five
  • 7-8. hely - PTE PEAC e-Sport és iPon Esport