Az ördög negyedik megríkatása PC-nA friss bejelentés megerősíti a tényt, mely szerint nyáron (remélhetőleg a korábban beígért június 6-án) érkezik Nero és Dante kalandja, PC-re idomítva. Hogy mit jelent ez utóbbi kitétel? Új módokat, feltuningolt grafikát, és plusz tartalmakat. Konkrétabban: lesz egy Turbómód, mely elmebeteg sebességre gyorsítja fel az akciót, ha valakinek kevés lenne az alapsebesség adrenalinlökete; és akinek ez sem elég, annak a Dark Knight mód lesz a barátja, amely a végsőkig kiaknázza gépünk erőforrás-tartalékait, és annyi ellenséggel borítja be a képernyőt, amennyit csak a vasunk ki tud izzadni magából - ráadásul hab a tortán, hogy a konzolos változatban nem szereplő helyszínek is várnak ránk. A grafika sem gyenge változáson megy át: az átvezető animációk sebességét például a konzolos 30 fps helyett 120-ra húzták fel a srácok – már persze mindazok számára, akinek megfelelő hardver pörgeti motollaként a villanyórát odahaza. A DMC4 PC-s portja egyaránt fel lesz vértezve mind DX9, mind DX10 támogatással, és ezek alá ezernyi opció segítségével hangolhatjuk majd finomra a grafikát (vagy mozdíthatjuk meg az állóképeket, kinek hogy), és persze megkapja a Games for Windows címkét is, tehát a Vista-tulajok is kiélvezhetik ennek minden előnyét.

Az ördög negyedik megríkatása PC-nHogy ne legyen fejesugrás az ismeretlenbe a játék megvásárlása, illetve, hogy minden rajongó beszerezhesse a megfelelő vasat a játékhoz, még a teljes bolti verzió polcokra kerülése előtt a japán urak prezentálni fognak nekünk egy demót, melyben ráadásul egy benchmark mód is bele lesz építve, azaz segítségével letesztelhetjük, hogyan fog zokogni az ördög negyedszer is rendszerünkön – vagy inkább rendszerünk az ördögtől... Sajnos a demonstráció időpontjáról még semmi további információ nincs, de amint befut, számíthattok rá, hogy DMC-fanatikus letöltőszekciónk, dragon83 és d0nci kolléga vezetésével elsők között fogja átnyújtani nektek (szerintem ha kell, személyesen, gyalog és mezítláb mennek ki érte Japánba). Addig is irány a galéria, ahová végre a capcomos srácok ajándékaként gyönyörűségesen nyálcsorgató PC-s képeket is feltolhattunk, jól!

Az ördög negyedik megríkatása PC-nFriss: Darths az internet démonlakta, rettentő bugyraiból kimentett pár olyan képet, melyek a sajtóközleményből kimaradtak, és melyeken már látható az említett benchmark. A galériába máris felpakolt anyag bal alsó sarkát figyeljétek - egy Intel Core2 Quad Q6600 2.4 GHz, egy NVIDIA GeForce 8800 GTX kártyával megtámasztva, 1920x1080-ban, DX9 módban izzad kifele magából véres verejtékkel durván 37 és 60 fps közti értékeket. Hát, most ebből mindenki nyugodtan kezdjen el számolgatni...