A 2012-ben alapított, milánói székhelyű Ovosonico nem rendelkezik nagy portfólióval. Öt év alatt két játékot készített el, az egyik a 2014-es Murasaky Baby volt, ami csak közepes értékeléseket kapott, aztán tavaly megjelent a Last Day of June, ami számos díjat bezsebelt, és nagyon pozitív értékeléseket gyűjtött be a Steamen. A cég most az 505 Games-szel kötött partner-megállapodást, hogy egy új, ambíciózus AAA címet készítsen el, természetesen az indie szférán belül. Az Ovosoniconak a megállapodás egy rakás pénzt, tudásanyagot, és egy nemzetközi cég támogatását jelenti. 

"Nagyon izgatottak vagyunk a partnermegállapodás miatt, hiszen ezáltal fel tudjuk használni egy elismert és sikeres vállalat tapasztalatát, miközben megőrizzük függetlenségünket. Ezek mellett használhatjuk az 505 Games forrásait, hogy egy lenyűgöző, izgalmas játékot készítsünk, ami képes felvenni a versenyt az AAA címekkel is." -- jelentette ki Massimo Guarini, az Ovosonico vezetője, aki egyébként iparági veteránnak számít, hiszen dolgozott Splinter Cell és Rainbow Six játékokon, sőt, a Shadows of the Damned elkészítésében is részt vett. Alább látható az irodakomplexum, ahová az Ovosonic költözött.

Az biztos, hogy nem holnap derül ki, hogy mi készül az olasz csapat boszorkánykonyhájában, így türelemmel kell várnunk, hogy megtudjuk. A Murasaky Baby és a Last Day of June vizuális stílusa viszont kellemes-tetszetős volt, azt kérjük továbbvinni!

ovosonico-new-offices-in-milan.jpg