A Bioware, az EA, na meg a Lucasarts nagy dobásra készül a nemrég bejelentett The Old Repubickal, hiszen nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy letaszítsák a már régóta őrzött trónjáról a Wolrd of Warcraftot. Mindezt a 30 év után is népszerű Star Wars brand, és a Bioware által költött, nagyszerűnek ígérkező történet segítségével (ami állítólag nagyobb lesz, mint az eddigi összes játékuk sztorija összevetve) szeretnék megtenni.

A merész kijelentést az EA Games elnökétől, Frank Gibeau-tól halhattuk, a Lucasartstól Tom Nichols pedig hozzátette, hogy szeretnék majd átlépni a 11 millió fős felhasználói bázist, azaz megelőzni a Blizzardot.

„Csak nézd meg, hány Star Wars-rajongó van, és hogy mire képes a Bioware, higgy nekem: győzni akarunk. Az EA úgy szerezte a hírnevét, hogy mindig győzni akart.”

„Ez egy erős kategória lesz, ahol sok versengésre lesz lehetőség. A Blizzard rengeteg lehetőséget adott a játékosok kezébe, de nem biztos, hogy ez így is fog maradni.” -- Frank Gibeau.

„Mikor a World of Warcraft megjelent, mindenki azt gondolta, hogy ez a piac nem lehet nagyobb, mert az EverQuest is ekkora, de a Blizzard megmutatta, hogy igenis lehet nagyobb. Mi azt szeretnénk megmutatni, hogy a történet hozzáadásával még több játékost vonzhatunk, plusz egy hatalmas brand ereje is mellettünk van, ami már több mint 30 éve nagyon jól teljesít.” -- Tom Nichols.

Annak érdekében hogy elnyerjék a játékosok bizalmát, a Lucasarts már most fogadkozik, hogy nem vétenek olyan hibákat, mint a Star Wars Galaxiesben, ahol több tíz órát kellet játszani ahhoz, hogy jedivé váljunk, így a The Old Republicban már kezdésnek használhatjuk az erőt, és a velejáró fénykardot.

Aki pedig még érdekelődik az iránt, hogy vajon az SWTOR konzolra is megjelenik-e, el kell szomorítanom, mert Tom Nichols kijelentette, hogy a játéknak jelenleg csak a PC-s verziója készül, azaz még van esély egy konzolos átiratra, de erre ne számítsunk a közeljövőben.