A napokban a Rainbow Six Vegas 2-höz kijött 1.03-as patch letöltése nem ajánlatos azoknak, akik a Direct 2 Drive rendszerén vásárolták meg a játékot, mivel a telepítés után a játék nem hajlandó elindulni. A hivatalos Ubisoft fórum ezután azzal lett hangos, hogy akik rendes CD-n vették meg a játékot, náluk a patch rendesen működik. Néhány felhasználó azt javasolta a pórul jártaknak, hogy próbálják ki a Reloaded csapat által készített No-CD cracket (ami illegális). Láss csodát, a módszer működött, semmi probléma nem volt.

Az Ubisoft cracket használ a játékaihoz?Az Ubisoftnak viszont ez nem tetszett, és a fórumról törölte az összes olyan hozzászólást, ami a crack használatára buzdított, majd kiadta saját javítását, ami valóban orvosolta a Direct 2 Drive problémát csak úgy, mint a Reloaded crack. Igen ám, de egy-két felhasználó belenézett ebbe a patchbe, és megdöbbenve látták, hogy hajszálpontosan megegyezik a crackkel.

Ez azért baj, mert az ilyen crackeket az Egyesült Államokban illegálisnak tekintik, és még az Ubisoft saját szabályai szerint is, aki ilyet használ, az megsérti a játék licencét. Az Ubisoft hivatalosan még nem kommentálta az esetet.