Az UFC hadat üzent az EA SportsnakMár régóta terjedtek a pletykák az interneten az UFC és az Electronic Arts (EA) rendkívül rossz viszonyáról, illetve arról, hogy Dana White, a szervezet főnöke megfenyegette a sportolókat: megüthetik a bokájukat, ha a játékkiadó készülőfélben lévő sportjátékához, a MMA-hoz nevüket adják. White azonban csak most nyilatkozott hivatalosan az ügyben és nem is válogatta meg szavait: "totális háborút" indít a játék fejlesztése miatt az EA ellen. Az UFC vezetője az eszközök terén sem finomkodik: kijelentette, hogy azonnal feketelistára tesz minden olyan játékost, aki szerepel az EA Sports címében. "Én nem maszatolok ebben a témában!" — nyilatkozta indulatosan White az MMAJunkie.com honlapnak adott interjújában. "Megmondom a frankót: azonnal háborút indítok ellenük!"

De vajon mitől ennyire ellenséges az UFC főnöke az Electronic Artsszal? White azzal érvelt, hogy az Electronic Arts hibájából alakultak így az események, amikor a játékkiadó multi nem vette komolyan az UFC-t, amikor először megkeresték az EA-t azzal az ajánlattal, hogy játékot készítsenek a témából. "Az EA Sports kerek perec kijelentette, hogy még csak nem is lehet igazi sportnak nevezni azt, amit mi képviselünk, és nem akarnak semmit sem kezdeni vele!" — hangsúlyozta White.

Az UFC hadat üzent az EA SportsnakEkkor fordult az UFC a THQ céghez, melynek vezetősége szíves örömest vette meg a licencet, majd közösen az UFC 2009 Undisputed sportjáték fejlesztéséhez fogtak, amely nemrég került a boltokba és igen jó kritikákat kapott. "A legrosszabb gazdasági helyzet kellős közepében adtuk ki közösen a THQ-val ezt a játékot, és ezzel hatalmas veszélyt vállaltunk." — magyarázta White. "Kiadjuk a játékot, szép sikert is arat, erre jön a kib...... EA Sports azzal, hogy ők is videojátékot akarnak belőle! Ó, tényleg?! Hát nem ezt mondtátok másfél évvel ezelőtt! Még egy megbeszélésre sem voltak hajlandóak, mert undorítónak tartották a távol-keleti küzdősportokat! Még hogy "nem igazi sport"?! Hát elég hamar "igazi" lett!" — indulatoskodott White.

White azt a döntését is megvédte, amely szerint feketelistára tesz minden olyan sportolót, aki leszerződik az Electronic Artshoz, hogy szerepeljen a játékban. "Én utazom a távol-keleti küzdősport üzletágban és nem ez EA, úgyhogy ez az én döntésem."

Mindenesetre bármit is nyilatkozik vagy tesz az UFC főnöke, az EA Sports elhatározása változatlan abban a kérdésben, hogy jövő évben adják majd ki a játékot.