Érdekes pletyka látott napvilágot az interneten az ötödik Hitman-epizóddal kapcsolatban. Egy skandináv játékoldal, a GameReactor egyik felhasználója azt állította, hogy egy közeli barátja a dán Eurogamer magazinnál dolgozik, és az újság nemsokára exkluzív bemutatót ír a szintén dán IO Interactive legújabb Hitmanjéről. Az információ forrása tehát minden, csak nem megbízható, az viszont, amit állít, nem hangzik butaságnak.

Hitman: Codename 47Hitman: Codename 47Hitman: Codename 47

Állítólag a játék címe csak simán Hitman lesz, és bár a főszereplő 47-es hangja marad David Bateson, a borostával gazdagodott bérgyilkos legújabb kalandja inkább reboot / remake lesz, mintsem tényleges folytatás. A pályákat ezúttal gyorsabb tempójú, akciódús részek is feldobják majd, és várhatóak új játszható karakterek, köztük egy női gyilkos is. Azt beszélik még, a sztorira is ráfekszenek, ami nem árt az utóbbi epizódok szegényes forgatókönyvét elnézve.

Hitman: Contracts JátékképekHitman: Contracts JátékképekHitman: Contracts Játékképek

Bár semmi alapja nincs a pletykáknak, tény, hogy egy újragondolás nagyon is aktuális lépés lenne az IO részéről. Hitman kicsit elfáradt, ideje a felfrissülésnek, és ha a srácok jól keverik a lapokat, a megújult hős durvább kalandjai sok új rajongót szerezhetnek a szériának. Reméljük, van igazság a szavakban, noha nem kell olyan sokat várni, hogy kiderüljön, viccel, vagy tényleges szivárgással állunk szemben.

(A képek a Hitman: Codname 47-ből és a Hitman: Contracts-ból származnak.)