A Hitman: Absolution fejlesztéséért felelős Tore Blystad a VG247-nek adott interjút, melyben kitért a játék várható fogadtatására is. Tore szerint esélyes, hogy megosztja majd a rajongókat az új rész, mindazonáltal nem szándékoznak elkötelezni magukat a fanok követelései iránt.

"Mindig vannak az irodában, akik figyelnek [az internetes reakciókra], különösen a Hitman fórumokat böngésszük gyakran. Tudni szeretnénk, hogy mit gondolnak [a rajongók], hisz olyan játékot akarunk készíteni, amit szeretnek az emberek is, nem csak mi. Szóval figyelünk rájuk, de nem kötelezzük el magunkat értük, mert annyiféle rajongói réteg és vágy van, hogy csak egyre odafigyelni nem is lehetséges. Például sokan írják, hogy »legyen nehezebb, mint az előző Hitmanek«. Nos, ezzel a hozzáállással igen nehezen jutnánk előbbre."

Tore kifejtette továbbá, hogy a korábbi Hitmanek szabadságfaktora nem volt több illúziónál, hisz ha láttunk magunk előtt tíz ajtót és úgy döntöttünk, hogy bemegyünk az elsőn, majd  amikor meghaltunk, rögtön megpróbáltuk a második ajtót anélkül, hogy tudnánk, mit is akarunk kezdeni magunkkal. Ez a fajta "próba szerencse" játéktervezés pedig nem valódi választás -- a Hitman: Absolution nagy szabadságot ad majd a kezünkbe és érezni fogjuk, hogy tétje van a döntéseinknek. Tore mindenesetre biztos benne, hogy a játék megosztja majd a rajongókat. Meglátjuk.