Ebben a hónapban talán végre vége lesz annak a mérhetetlen titkolózásnak, ami az új Mass Effectet lengi körül. Az E3 2014-en csak néhány koncepciórajzot és prototípus fázisban lévő játékbeli pillanatot láthattunk, valamint megtudhattuk, hogy nem ignorálják az első három részt. Jól néztek ki a látottak, de azért na, ennél többet vártunk volna. Legalább egy címet, hogy ne kelljen úgy Mass Effect 4-ként hivatkoznunk rá, hogy a fejlesztők folyamatosan azt hangoztatják: ez nem negyedik rész.

Ez a változás talán az idei Comic-Conon jön el, ahol július 26-án a BioWare is tart egy fórumot, melyen jelen lesz az edmontoni és a montréali gárda is. A legérdekesebb az egészben az előadás címe: "Charting a Course: Designing the Next Mass Effect", azaz "Egy folyamat bemutatása: a következő Mass Effect tervezése". A bemutatót Carl Boulay vezető animátor, Noel Lukasewich vezető művész, Jessica Merizan közösségi kapcsolattartó, valamint Mike Gamble és Fabrice Condominas producer fogja tartani. (És hol cselleng mindenki kedvenc Casey Hudsonje?)

A fórum a hivatalos leírás szerint betekintést nyújt abba, hogyan alakult ki a következő Mass Effect, milyen új lehetőségek rejlenek benne, miközben hű marad a sorozathoz. No, reméljük, ez már tényleg tartalmas előadás lesz, nemcsak reklámszöveggel fűszerezett üres mellébeszélések áradata.