Hogy a szeptemberi iskolakezdés végül milyen formában valósul meg, az még a jövő zenéje, de bárhogy is alakul, érdemes már most felkészülni rá, méghozzá olyan eszközökkel, melyek nemcsak kényelmessé, hanem szórakoztatóvá is teszik a számítógép előtt töltött időt, legyen szó tanulásról vagy játékról. Nézzük, milyen eszközökkel kombinálhatja ezt a kettőt egy vérbeli gamer!

Gamer székek az igazi rajongóknak

A noblechairs csúcsmodellje, a HERO már önmagában is minden létező igényt kielégít, amely felmerülhet egy gamer szék kapcsán, de akiknek a normál kivitel kevés, azok elképesztően menő rajongói darabok közül is választhatnak: a Fallout Vault Tec Edition a Fallout-fanatikusoknak kedveskedik az ismert színekkel és az az ikonikus Vault Boy-jal, míg a Doom Edition értelemszerűen a Doom pokoli hangulatát hozza el a számítógépsarokba.

caseking-200824-fallout.jpg

A HERO székek minőségi alapanyagból készültek, 150 kilogrammig terhelhető acél vázszerkezettel, valamint kiválóan szellőző, vízálló és tisztítható műbőr kárpitozással, mindemellé pedig a tartósság is adott. Az ütős külső és a kifogástalan kivitelezés mellett pedig a testreszabhatóság sem marad el, hiszen nemcsak a háttámla dőlésszöge állítható, hanem a kartámasz is, méghozzá négy dimenzióban, miközben a memóriahabos megoldások és a támaszok a kényelmet is garantálják. A noblechairs termékekre jellemző prémium minőség és ergonomikus kialakítás olyan szempontok, melyeket nem szabad figyelmen kívül a székválasztás során.

caseking-200824-doom.jpg

Ha a letisztult kényelem a fontos

Természetesen nemcsak az említett játékok rajongói számára vannak gamer székek a kínálatban: itt vannak például a Nitro Concepts ülőalkalmatosságai is. A Nitro Concepts E250 letisztult, de mégis sportos formát és intenzív színeket kínál, komoly hangsúlyt fektetve a kényelemre is. A megfelelő tartást biztosító fej- és derékpárnák mellett állítható kartámaszokat is kapunk, a hosszú távú használatot pedig a légáteresztő hideg hab párnázás teszi lehetővé.

Aki eggyel magasabb kategóriából választana, az az S300 széria modelljei közül válogathat, melyek között a teljesen egyszerű, fekete kivitel mellett a legkülönfélébb mintázatú és színű darabok is megtalálhatóak, így garantáltan lesz mindenkinek személyes kedvence. A külsőségek mellett pedig nem marad el többek között a magasabb terhelhetőség sem, hiszen ezek a székek akár 135 kilogrammot is gond nélkül kibírnak.

caseking-200824-s300.jpg

Minden egy jó asztallal kezdődik

Ha a maximumot szeretnétek kihozni a számítógépasztalból, akkor érdemes körülnézni a Nitro Concepts kifejezetten gamer igényekhez szabott termékei között is. A Nitro Concepts D12 1160x750 mm-es felületén gond nélkül elfér egy komplett setup, akár két monitorral is. A tartósságot a fémvázas kialakítás és a karcálló borítás garantálja, ráadásul nem elég, hogy nincs szükség külön egérpadra, de még italtartó és fejhallgatótartó is helyet kapott az asztal oldalán. A kényelmet a tágas lábtér és a beépített kábelelvezetők teszik teljessé.

caseking-200824-d12.jpg

Aki ennél is többre vágyik, az választhatja a Nitro Concepts D16 asztalt is, amely még nagyobb felülettel (1600x800 mm) várja, hogy jól megpakoljuk – itt már akár három monitornak is gond nélkül találunk helyet. De vannak más előnyök is, hiszen itt már az asztalfelület is szőnyegezett, a teherbírás nem kevesebb mint 70 kilogramm, emellett a lábak magassága is állítható az elektromos motoroknak hála, így nemcsak ülve, hanem állva is használható, ami felüdülés tud lenni egy gép előtt töltött hosszabb nap során.

caseking-200824-d16.jpg

Perifériákból sincs hiány

Gamer asztalhoz gamer egér is dukál, a kétkezes Glorious modellek pedig nemcsak változatosságukkal, hanem egyediségükkel is kitűnnek a tömegből. A méhsejtszerű kialakításnak több előnye is van, hiszen így nemcsak egy pehelykönnyű egeret kapunk, hanem a tenyér szellőzése is megoldott. A 12 000 DPI felbontás, az 50 G-ig érzékelt gyorsulás és az 1 ms-os polling rate a magasabb szintű gamer igényeket is gond nélkül kielégítik, miközben 20 millió kattintást is kibírnak a kapcsolók.

caseking-200824-glorious.jpg

Nemcsak egérből, hanem klaviatúrából is bőséges a felhozatal, a Ducky mechanikus billentyűzetek ugyanis számos kivitelben és színben kaphatóak. Aki teljes funkcionalitásra vágyik, az természetesen megkapja, de aki inkább egy kompakt, kifejezetten gamingre kihegyezett perifériát szeretne, az választhatja a Mini modelleket is, kevesebb gombbal, Cherry MX kapcsolókkal, leválasztható kábellel és természetesen LED-világítással.

Még egy kis extra kényelem

Akinek az a kedvenc része, amikor a cseresznye felkerül a torta tetejére, az bizonyára az egyéb kényelmi kiegészítők között is szívesen fog szemezgetni egy kicsit. Székünk alá tehetünk például különféle mintázatú gamer szőnyegeket, a kényelmet maximalizálhatjuk a noblechairs lábtartóival vagy éppen a Glorious csuklótámaszával, de a hangzásra is rátehetünk egy lapáttal a rengeteg headset segítségével.

caseking-200824-szonyeg.jpg

Egy szó mint száz: a Caseking mindenre nyújt megoldást, ha a számítógépsarokról van szó, a felsorolt termékek segítségével pedig még kényelmesebbé és élvezetesebbé tehetjük az iskolakezdést, legyen szó otthoni tanulásról vagy távoktatásról. Aztán (szigorúan utána!) pedig egy kis játék is belefér!

Cikkünket a menő cikkek nagykereskedelmi forgalmazója, a Caseking Hungary szponzorálta. A cikkben szereplő termékeket keresd a nagyobb PC áruházakban, webshopokban.