A Kingdoms of Amalur: Reckoning fejlesztéséről elhíresült 38 Studios annak idején 75 millió dollár fejében költözött Massachusettsből Rhode Islandre, mely akkoriban jó üzletnek tűnt, mostanra viszont lehetséges, hogy csapat végét jelenti. Az állam által adott összeg ugyanis csak nem akart megtérülni, Lincoln Chaffee kormányzó szerint pedig a vállalat jelenleg a túlélésért küzd.

"Mindent megteszünk, amit csak tudunk, ahogy bármely egyéb állami ügy esetében. Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy a 38 Studios Rhode Island közösségének tagja maradjon. (...) Ez mindig is egy veszélyes ipar volt, kockázatot kell vállalni, ha valaki be kíván lépni." -- nyilatkozta a kormányzó.

A 38 Studios jelenleg 400 dolgozót foglalkoztat, és egy Copernicus című MMOG-t fejleszt, melyet elvileg az E3-on is bemutattak volna, csakhogy a prezentáció a csapat jelenlétével egyetemben elmarad. Hogy pontosan mi lesz az egyébként remekül sikerült szerepjátékot készítő brigád sorsa, a Rhode Islandi politikusokon múlik. Ironikus egyébként, hogy most pont az a Lincoln Chaffee küzd a cég megmentéséért, aki annak idején ellene volt az állami kassza felajánlásának.

A képek és az adatlap a tavasszal megjelent Kingdoms of Amalurból származnak.