Az egész azzal kezdődött, hogy feltűnt a játék Xbox 360-as verziója egy BitTorrent hálózaton, ezután nem sokkal megjelent a GameReactor nevű oldal értékelése a játékról. Ők 3/10-et adtak a játéknak, ezt később levették az oldalról az Atari kérésére. Valószínű, hogy a GameReactor letöltötte torrentől a játékot és azt értékelte, ez pedig nem tetszett az Atarinak. Azóta az értékelés újra olvasható, a pontszám maradt ugyanaz.

Ezután a német 4Players oldal is publikálta a véleményét a játékról. Ők 68%-ra értékelték, az Atari őket bírósággal fenyegeti, mert gyanús nekik, hogy miként jutottak hozzá a játékhoz ilyen korán.

Ez így nagyon rossz az Atarinak, mégpedig azért, mert feltételezem, nem egy pre-alfa verzió szivárgott ki a netre, hanem egy már majdnem kész játék. Szóval arra akarok én kilyukadni, hogy ha ez a majdnem kész játék csak 10-ből 3 pontra, vagy csak 68 %-ra futotta, akkor a teljes verziótól sem várhatunk sokkal többet, és ne felejtsük el, hogy ez az Atari utolsó nagy dobása, mert ha az Alone in the Dark nem teljesít jól az eladási listákon, akkor a cég lehúzhatja a rolót.