Guild Wars 2
Súlyos lehet a banhammer...

Január 2-án éjjel igen kellemetlen új évi meglepetésben részesült egy rakás Guild Wars 2 játékos: az ArenaNet egy kedves e-mailben tájékoztatta őket permanens kitiltásukról, amiért még a most lecsengő Winterdays Event első napjaiban kihasználtak egy exploitot, mely végtelen ektoplazmához juttatta a vállalkozó szelleműeket.

A hibára nagyon hamar felfigyeltek a hivatalos fórumokon is aktív rajongók, mivel azonban az ArenaNet dolgozói látszólag nem zavartatták magukat, ezrek éltek abban a hitben, hogy nem lesznek következményei a bug kihasználásának. A metódus egyébként úgy működött, hogy keresni kellett egy magas szinten álló hópelyhet, vinni magunkkal egy Black Lion csomagot és egy kis fémet, majd nézni, ahogy megtelik a tárgylistánk az értékes matériával.

A múlt idő nem véletlen, a hibát harmadikára virradóan kiiktatták, és látszólag mindenkit bannoltak a Guild Wars 2-ből, aki valaha élt vele. Ez valahol jogos lépés, mert az exploitok kiaknázása tulajdonképpen csalás, de mivel a csapat nem siette el a javítást és figyelmeztetést sem küldött körbe, rengetegen érzik úgy, hogy becsapták őket. A brigád valószínűleg úgy gondolta, hogy a legutóbbi banhullám felért egy ökölrázással, szóval a csalók megeszik, amit főztek, ez van.

Kicsit vidámabb vizekre evezve Colin Johanson elárult ezt-azt a januári, februári és márciusi tartalmi frissítésekről. Az e havi upgrade "viszonylag kicsi lesz", a másik kettő azonban sok újdonságot hoz PvP és PvE szinten, igaz, új fajokra, szakmákra és területekre nem szabad számítani.