Sajnos a Batman: Arkham Asylum PC-s megjelenését tegnap elhalasztották szeptember 15-re, ám ez nem befolyásolja a demó megjelenését, ami a fejlesztők ígéretéhez híven ma mindhárom platformra meg is érkezett a maga tiszteletreméltó 2,03 GB-os méretével.

A testes csomagban végre közelebbről is megismerkedhetünk a maszkos bűnüldözővel, valamint megcsodálhatjuk a PhysX által csúcsra járatott fizikát, és ha van megfelelő felszerelésünk, a Rocksteady Studios munkáját 3D-ben is élvezhetjük, de mind közül a legfontosabb, hogy kideríthetjük, a játék valóban megérdemli-e az eddigi 90 százalékos értékeléseit, vagy csak az Eidos manipulálása miatt teljesít ilyen jól.

Batman: Arkham Asylum demó


Bate már túl van a demó többszöri végigjátszásán, lássuk, ő mit gondol róla!

"Az első ami feltűnik, az a külcsín. Az Arkham Asylum egészen elképesztően jól néz ki, legyen szó akár a karaktermodellekről, akár a környezetről — arról nem is beszélve, hogy az egészből süt a komor hangulat, és érződik a nyomasztó elmegyógyintézeti atmoszféra. Ha ez nem lenne elég, akkor ott vannak a hangok és a zenék, a szinkron elsőrangú, a hanghatások ütnek és a háttérben hallható dallamok is briliánsak. A tálalás tehát elsőrangú, és a játékmenetre sem lehet panasz. Persze nem vagyunk amatőrök, nem ítélünk a demó alapján, de amit kapunk, az a teljes verziót illetően is bizakodásra ad okot. A nyomozásból ugyan még nem sokat látunk, de az akció egészen fantasztikus: látványos kombók, frankó mozdulatok, lassítással — ahogy azt kell. De a játék nem csak erről szól, ez nem egy verekedős móka, a demonstráció legjobb része, mikor fegyveres csatlósokat kell levadásznunk egy hatalmas teremben. Megbújunk a magasban, várjuk a megfelelő pillanatot, aztán döntünk: vagy kiütjük a komát bataranggal, vagy felhúzzuk a magasba és felkötjük, vagy a nyakába ugrunk, vagy mögéje osonunk és leterítjük. A változatosság gyönyörködtet, és még arra is figyelnünk kell, hogy a többiek ne vegyenek észre minket. Az MI ugyanis nem ostoba, és mi sem vagyunk egy Superman: ha ketten lőni kezdenek ránk, akkor a kalandnak vége...

A demó rövid, de olyan élvezetes, hogy helyből ötször játszottam végig. Az Arkham Asylum ígéretes játéknak bizonyult korábban is, de a mostani játszható előzetes tovább növelte a várakozásunkat. Lehet, hogy végre egy zseniális képregényjátékot kapunk...?"